Depremde kurtuldu çadır kentte öldü!

Depremzede Halise Dorudemir, çadırkentten çıkarken, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yakını Mahmut Çevik ise ağır yaralandı.

Depremde kurtuldu çadır kentte öldü!

Depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki Dicle Nehri kıyısında oluşturulan çadırkentte yaşayan Halise Dorudemir ile Mahmut Çevik’e otomobil çarptı. Dorudemir olay yerinde yaşamını yitirirken Çevik ise ağır yaralandı.
Kaza, Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki bulunan çadırkent girişinde meydana geldi. Halise Dorudemir ile yakını olduğu öğrenilen Mahmut Çevik, yolun karşısına geçmek isterken sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 BEF 31 plakalı otomobilin çarpması sonucu savruldu. Sürücü daha sonra yan tarafta bulunan 34 DDA 464 plakalı otomobile de çarparak yoldan çıktı.

DEPREMDE KURTULDU KAZADA ÖLDÜ

Kazada Dorudemir olay yerinde yaşamını yitirirken, Çevik ise ağır yaralandı. Çadırkent içerisinde bulunan sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından Çevik ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerinde yol tek taraflı olarak kapatıldı. Otomobilin sürücüsü gözaltına alınırken; polis kazayla ilgili olarak inceleme başlattı. 

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Depremde evi hasar gören Dorudemir’in cenazesi merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi.  Dorudemir'in cenazesine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyad Ceylan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve çok sayıda kişi katıldı. Dini vecibelerin ardından Dorudemir'in cenazesi toprağa verildi.

OĞLU CEZAEVİNDE BULUNUYOR 

Dorudemir'in siyasi suçtan tutuklu oğlu Mahfuz Dorudemir’in ise İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ağır hasta tutuklu listesinde yer aldığı belirlendi

Kaynak: Diyarbakır Söz