DEVA karıştı

Şeyh Said’i anma mesajı, DEVA Partisi’ni karıştırdı: “Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz”

Haberler 01.07.2021 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Diyarbakr l Bakan Av. Cihan Ülsenin, eyh Said ve arkadalarnn idam edilmelerinin yldönümü nedeniyle sosyal medyada paylat mesaj partiyi kartrd. DEVA Genel Bakan Yardmcs Burak Dalgn, Ülsenin mesajn alntlayarak, Cumhuriyet hükümetine kar silahl isyan balatm bir kiiyi anmak ana akm bir siyasi partinin ii olamaz dedi. Diyarbakr il tekilat mensuplar ise Ülsene destek mesajlar att.

L BAKANIN PAYLAIMI

eyh Said ve arkadalarnn stiklal Mahkemesi kararyla idam edilmelerinin yldönümü nedeniyle DEVA Partisi Diyarbakr l Bakan Cihan Ülsen, sosyal medya hesabndan bir anma mesaj paylat. Ülsen mesajnda, eyh Said ve arkadalarnn stiklal mahkemelerince idam ediliinin 96 yldönümü. stiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarn rahmetle anyorum. eyh Said ve arkadalarnn mezar yerlerinin açklanmas için iktidar harekete geçmeye davet ediyorum dedi.

DALGANDAN KARI MESAJ

l Bakan Ülsenin sosyal medyadaki bu mesajn alntlayan DEVA Partisi Dijital Dönüüm ve Teknoloji Politikalarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Burak Dalgn ise Cumhuriyet hükümetine kar silahl isyan balatm bir kiiyi anmak ana akm bir siyasi partinin ii olamaz. DEVA Partisinin kurulu iddias nettir paylamnda bulundu.

Dalgnn bu mesaj üzerine Ülsene bata Diyarbakr tekilat olmak üzere bölgeden çok sayda destek, Dalgna da tepki mesajlar paylald. Baz kullanclarn ise Dalgnn mesajlarna destek verdii görüldü.

HALA MEZAR YERLER BLNMYOR

Öte yandan ayn konuyla ilgili bir dier tartma da DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Baran Deniz Baatur ile Genel Bakan Yardmcs Ali Rza Babaolan arasnda yine sosyal medya üzerinden yaand. Baaturun sosyal medya hesabndan paylat, eyh Said ve arkadalarnn idamnn üzerinden 96 yl geçti, kendilerini rahmetle anyorum. Hl mezar yerleri bilinmiyor. Bu insanlarn aileleri, torunlar var. Mezar yerleri açklanmal ve bu zulme devam edilmemelidir mesajna tepki gösteren Babaolan, Silahla mevcut cumhuriyet yapmza kasteden kiiyi anmak, ancak gerçeklerden kopmu olmay gerektirir. sterseniz artk sahaya çkn, vatandalarmzla bir araya gelin böylece 96 yl önceki mevzu yerine u anki gerçek gündemle hem hallolursunuz! diye yazd.

Ana Sayfaya Git