Görüş Bildir

DEVA karıştı

Şeyh Said’i anma mesajı, DEVA Partisi’ni karıştırdı: “Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz”

DEVA karıştı

DİYARBAKIR-Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ülsen‘in, Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilmelerinin yıldönümü nedeniyle sosyal medyada paylaştığı mesaj partiyi karıştırdı. DEVA Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Ülsen’in mesajını alıntılayarak, “Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz” dedi. Diyarbakır il teşkilatı mensupları ise Ülsen’e destek mesajları attı.

İL BAŞKANIN PAYLAŞIMI                      

Şeyh Said ve arkadaşlarının İstiklal Mahkemesi kararıyla idam edilmelerinin yıldönümü nedeniyle DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, sosyal medya hesabından bir anma mesajı paylaştı. Ülsen mesajında, “Şeyh Said ve arkadaşlarının İstiklal mahkemelerince idam edilişinin 96 yıldönümü. İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyorum. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için iktidarı harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

DALGAN'DAN KARŞI MESAJ

İl Başkanı Ülsen’in sosyal medyadaki bu mesajını alıntılayan DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ise “Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz. DEVA Partisi’nin kuruluş iddiası nettir” paylaşımında bulundu.

Dalgın’ın bu mesajı üzerine Ülsen’e başta Diyarbakır teşkilatı olmak üzere bölgeden çok sayıda destek, Dalgın’a da tepki mesajları paylaşıldı. Bazı kullanıcıların ise Dalgın’ın mesajlarına destek verdiği görüldü.

HALA MEZAR YERLERİ BİLİNMİYOR

Öte yandan aynı konuyla ilgili bir diğer tartışma da DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur ile Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan arasında yine sosyal medya üzerinden yaşandı. Bağatur’un sosyal medya hesabından paylaştığı, “Şeyh Said ve arkadaşlarının idamının üzerinden 96 yıl geçti, kendilerini rahmetle anıyorum. Hâlâ mezar yerleri bilinmiyor. Bu insanların aileleri, torunları var. Mezar yerleri açıklanmalı ve bu zulme devam edilmemelidir” mesajına tepki gösteren Babaoğlan, “Silahla mevcut cumhuriyet yapımıza kasteden kişiyi anmak, ancak gerçeklerden kopmuş olmayı gerektirir. İsterseniz artık sahaya çıkın, vatandaşlarımızla bir araya gelin böylece 96 yıl önceki mevzu yerine şu anki gerçek gündemle hem hallolursunuz!” diye yazdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi