Dicle Elektrik'in yeni genel müdürlük binası törenle hizmete girdi

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin yeni genel müdürlük binası törenle hizmete girdi. Bölgenin tarihi dokusuyla modern mimariyi bir araya getiren yeni bina 10 bin metrekare alanda 6 katlı olarak hizmet verecek.

Haberler 04.06.2021 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm Anin Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde yapm tamamlanan ve bölgenin en modern yaplarndan biri olarak tasarlanan yeni genel müdürlük binas düzenlenen törenle hizmete girdi. Kuran- Kerim tilaveti ile balayan açla Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Eksim Holding Yönetim Kurulu Bakan Ebubekir Tivnikli, Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Bakan Memet Atalay ve Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koçun yan sra çok sayda irket yöneticisi ile bir çok kamu görevlisi katld.

- Bölgede 7 bin kiiye istihdam

Eksim Holding Yönetim Kurulu Bakan Ebubekir Tivnikli grup olarak salgna ramen yatrmlar ve projeleri aksatmadan sürdürdüklerini söyledi.

Bölgede 7 bin kiiye istihdam saladklarn dile getiren Tivnikli, Eksim Grubu olarak 2013 ylnda devraldklar elektrik datm irketi Dicle Elektriki bugün yatrm, istihdam ve verimlilik noktasnda çok daha iyi bir yere getirmenin gururunu yaadklarn belirtti.

Grup olarak artlar ne olursa olsun yatrmlara devam edeceklerini aktaran Tivnikli, 2021 yl içinde projeleri tek tek hayata geçireceklerini ifade etti.

Tivnikli, elektrik datm sektöründeki varlklarnn güçlendiine deinerek, Yeni teknolojilerle altyapmz güçlendirip tüketiciye daha kaliteli hizmet veriyoruz. Yeni genel müdürlük binamz 2013 ylndan beri gerek yatrmlarla gerek istihdam ile geldiimiz bu güzel noktann güzel bir nianesi. Bölgemizin en büyük ekonomik gücü olarak çalanlarmza ve müterilerimize hak ettikleri fiziksel ortam salayacak. ifadelerini kulland.

- 4 milyar lira yatrm yaptk

Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Bakan Memet Atalay da 2021in kendileri için atlm yl olacana dikkati çekerek, Bu yl yatrmlarmzda tarihi bir rekor krmaya hazrlanyoruz. Krsal bölgeleri de dahil ederek yl sonuna kadar yaklak 1,5 milyar liralk yatrm hayata geçirmeyi hedefliyoruz. diye konutu.

Atalay, öyle devam etti:

Bölgemizi, enerji datm ve kullanm alannda ülkemizin örnek bölgesi yapacaz. 2013te devralndndan bu yana Dicle Elektrikte her alanda ciddi ilerlemeler kaydedildi. Bölgede en yüksek istihdam salayan irketiz. Bugüne kadar yaklak 4 milyar lira yatrm yaptk. Bölgemizin elektrik datm altyapsn batan sona yeniliyoruz. Hizmet kalitesini, kayp-kaçak orann ve dolaysyla müteri memnuniyetini artrmak için mücadele ediyoruz.

Atalay, Türkiyenin dier 20 datm bölgesinin toplam kadar akll ebekeye sahip olduklarn, 10 yl içinde tüm müterilerinin akll ebekeye dahil edileceini kaydetti.

Konumalarn ardndan Vali Karalolu, Tivnikli ve Atalay tarafndan hizmet binasnn açl yapld.

- Bina 45 milyon liraya mal oldu

Dicle Elektrik Datm A.nin yeni genel müdürlük binasnn mimarisinde kentin tarihi mirasnn en güzel örneklerinden biri olan Hasanpaa Hanndan ilham alnd.

Yeni bina 10 bin metrekare alan üzerinde 6 katl olarak ina edildi. Ayrca binada uzun süredir kurulmas planlanan Scada Kontrol Merkezi de yer alyor. 200 kiilik konferans salonu, biri büyük toplam 15 toplant salonu, bekleme salonlar, fuaye ve teras gibi bölümlerin yer ald hizmet binasnn yapm 45 milyon liraya mal oldu.

Binada iklimlendirme son teknolojik sistemler ile uzaktan kontrol edilebilecek ekilde tasarland. Bina içi iklimlendirme yüzde 100 taze hava sistemiyle çalan stcl cihazlar ile yaplacak. Server odalarnda hassas kontrollü klima sistemi kullanlan bina, enerji tüketimi açsndan tasarruflu ve doa dostu bir yap olarak hizmet verecek.

Ana Sayfaya Git