Görüş Bildir

Dicle Elektrik'in yeni genel müdürlük binası törenle hizmete girdi

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin yeni genel müdürlük binası törenle hizmete girdi. Bölgenin tarihi dokusuyla modern mimariyi bir araya getiren yeni bina 10 bin metrekare alanda 6 katlı olarak hizmet verecek.

Dicle Elektrik'in yeni genel müdürlük binası törenle hizmete girdi

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yapımı tamamlanan ve bölgenin en modern yapılarından biri olarak tasarlanan yeni genel müdürlük binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışa Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli, Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay ve Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç'un yanı sıra çok sayıda şirket yöneticisi ile bir çok kamu görevlisi katıldı.

- Bölgede 7 bin kişiye istihdam

Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli grup olarak salgına rağmen yatırımları ve projeleri aksatmadan sürdürdüklerini söyledi.

Bölgede 7 bin kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Tivnikli, Eksim Grubu olarak 2013 yılında devraldıkları elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik'i bugün yatırım, istihdam ve verimlilik noktasında çok daha iyi bir yere getirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Grup olarak şartlar ne olursa olsun yatırımlara devam edeceklerini aktaran Tivnikli, 2021 yılı içinde projeleri tek tek hayata geçireceklerini ifade etti.

Tivnikli, elektrik dağıtım sektöründeki varlıklarının güçlendiğine değinerek, "Yeni teknolojilerle altyapımızı güçlendirip tüketiciye daha kaliteli hizmet veriyoruz. Yeni genel müdürlük binamız 2013 yılından beri gerek yatırımlarla gerek istihdam ile geldiğimiz bu güzel noktanın güzel bir nişanesi. Bölgemizin en büyük ekonomik gücü olarak çalışanlarımıza ve müşterilerimize hak ettikleri fiziksel ortamı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

- "4 milyar lira yatırım yaptık"

Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay da 2021'in kendileri için atılım yılı olacağına dikkati çekerek, "Bu yıl yatırımlarımızda tarihi bir rekor kırmaya hazırlanıyoruz. Kırsal bölgeleri de dahil ederek yıl sonuna kadar yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımı hayata geçirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Atalay, şöyle devam etti:

"Bölgemizi, enerji dağıtımı ve kullanımı alanında ülkemizin örnek bölgesi yapacağız. 2013'te devralındığından bu yana Dicle Elektrik'te her alanda ciddi ilerlemeler kaydedildi. Bölgede en yüksek istihdamı sağlayan şirketiz. Bugüne kadar yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptık. Bölgemizin elektrik dağıtım altyapısını baştan sona yeniliyoruz. Hizmet kalitesini, kayıp-kaçak oranını ve dolayısıyla müşteri memnuniyetini artırmak için mücadele ediyoruz."

Atalay, Türkiye'nin diğer 20 dağıtım bölgesinin toplamı kadar akıllı şebekeye sahip olduklarını, 10 yıl içinde tüm müşterilerinin akıllı şebekeye dahil edileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Tivnikli ve Atalay tarafından hizmet binasının açılışı yapıldı.

- Bina 45 milyon liraya mal oldu

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yeni genel müdürlük binasının mimarisinde kentin tarihi mirasının en güzel örneklerinden biri olan Hasanpaşa Hanı'ndan ilham alındı.

Yeni bina 10 bin metrekare alan üzerinde 6 katlı olarak inşa edildi. Ayrıca binada uzun süredir kurulması planlanan Scada Kontrol Merkezi de yer alıyor. 200 kişilik konferans salonu, biri büyük toplam 15 toplantı salonu, bekleme salonları, fuaye ve teras gibi bölümlerin yer aldığı hizmet binasının yapımı 45 milyon liraya mal oldu.

Binada iklimlendirme son teknolojik sistemler ile uzaktan kontrol edilebilecek şekilde tasarlandı. Bina içi iklimlendirme yüzde 100 taze hava sistemiyle çalışan ısıtıcılı cihazlar ile yapılacak. Server odalarında hassas kontrollü klima sistemi kullanılan bina, enerji tüketimi açısından tasarruflu ve doğa dostu bir yapı olarak hizmet verecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi