Dicle üniversitesinden kürtçeye akademik destek

Dicle ve Mardin Artuklu üniversitelerinde 1600'den fazla öğrenci yüksek lisans ve doktorasını Kürt Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında yaptı.

Haberler 07.04.2022 - 16:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00


Dicle Üniversitesinde (DÜ) lisans düzeyinde Kürt Dili ve Kültürü Program 2012 ylnda, tezsiz yüksek lisans program 2013 ylnda, tezli yüksek lisans ve doktora programlar ise 2015 ylnda açld.

Daha önce bu programlarda öretim dilinin Türkçe olmas nedeniyle tezler Türkçe hazrlanyordu. DÜ tarafndan hazrlanan Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eitim-Öretim ve Snav Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik 9 Austos 2021de Resmi Gazetede yaymland.

Yönetmeliin 7nci maddesinde yer alan Tezin yazm dili, takip ettii programn öretim dilidir. Ancak farkl dil ve lehçede ders verilen programlarda tez, ilgili dil veya lehçede yazlabilir. Bu durumda, tez danmannn Yükseköretim Kurumlarnda Yabanc Dil Öretimi ve Yabanc Dille Öretim Yaplmasnda Uyulacak Esaslara likin Yönetmelik kapsamnda aranan artlar salam olmas gerekir. Tezin, yazld dilde savunulmas zorunludur. ifadeleriyle farkl dil ve lehçelerde tez yazlmasnn önü açld. Yaplan deiiklikle artk yüksek lisans ve doktora tezleri Kürtçe de hazrlanabiliyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git