Dilmaç Tunceli müftüsü oldu!

Merkez Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Tunceli İl Müftülüğü görevine atandı

Haberler 11.05.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Merkez Yeniehir lçesinde ilçe Müftüsü olarak görev yapan evket Dilmaç, Tunceli l Müftülüü görevine atand.

Uzun yllardr, Yeniehir lçe Müftülüü görevinde bulunan ve bu süre zarfnda, 4-6 ya Kuran Kurslar, Hafzlk Kuran kurslar, Yetim ve htiyaç sahibi ailelere yönelik açt Hayr Marketiyle gündeme gelen Dilmaç, din görevlileri ve personeli ile kurduu iletiimle de kendinden söz ettirdi.

Baarl çalmalarn altna imza atan Dilmaç, Diyanet leri Bakanlnn kararyla Tunceli l Müftülüü görevine atand.

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Dilmaç yeni görevinden dolay tebrik ederek, baarlar diledi.

EVKET DLMAç KMDR?

1970de Patnos lçesi Sarca Köyünde dodu. 1990da Patnos mam-Hatip Lisesini, 1997de KTÜ Trabzon lahiyat Meslek Yüksek Okulunu ve 2001de MÜ lahiyat Fakültesini bitirdi. 2005te DB. Yüksek htisas Kursu Pendik Haseki Eitim Merkezinden mezun oldu.

1992de mam-Hatip olarak göreve balayan Dilmaç, srayla Van li Bakale lçesi Evbakan Köyünde, Ar li Patnos lçesi Erylmaz Köyünde, Trabzon li çaykara lçesi Derindere Köyünde, Trabzon li Merkez Otogar Camiinde ve stanbul li Fatih lçesi bni Meddas Salihpaa Camiinde imam olarak görev yapt.

Bitlis li Ahlt lçesinde vaizlik yaparken, Kars li Selim lçesine Müftü olarak atand. 2008 yln da ise Patnos lçe Müftülüüne , 2011de ise Ar l Müftü Yardmcl görevine getirildi. 2016 ylndan buyana da Diyarbakrn merkez Yeniehir lçe Müftülüü görevini yürüten yüksek lisans mezunu Dilmaç, örgün eitimin yannda farkl hocalardan sarf-nahiv, fkh, tefsir-belaat, kelam, hadis, tarih ve usul dersleri ald. Evli olup be çocuk babasdr.

Ana Sayfaya Git