Dilmaç Tunceli müftüsü oldu!

Merkez Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Tunceli İl Müftülüğü görevine atandı

Dilmaç Tunceli müftüsü oldu!

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir İlçesinde ilçe Müftüsü olarak görev yapan Şevket Dilmaç, Tunceli İl Müftülüğü görevine atandı.

Uzun yıllardır, Yenişehir İlçe Müftülüğü görevinde bulunan ve bu süre zarfında, 4-6 yaş Kuran Kursları, Hafızlık Kuran kursları, Yetim ve İhtiyaç sahibi ailelere yönelik açtığı Hayır Marketiyle gündeme gelen Dilmaç, din görevlileri ve personeli ile kurduğu iletişimle de kendinden söz ettirdi.

Başarılı çalışmaların altına imza atan Dilmaç, Diyanet İşleri Başkanlığının kararıyla Tunceli İl Müftülüğü görevine atandı.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Dilmaç'ı yeni görevinden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

ŞEVKET DİLMAÇ KİMDİR?

1970’de Patnos İlçesi Sağrıca Köyünde doğdu. 1990’da Patnos İmam-Hatip Lisesini, 1997’de KTÜ Trabzon İlahiyat Meslek Yüksek Okulunu ve 2001’de MÜ İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2005'te DİB. Yüksek İhtisas Kursu Pendik Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu.

1992’de İmam-Hatip olarak göreve başlayan Dilmaç, sırayla Van İli Başkale İlçesi Evbakan Köyünde, Ağrı İli Patnos İlçesi Eryılmaz Köyünde, Trabzon İli Çaykara İlçesi Derindere Köyünde, Trabzon İli Merkez Otogar Camiinde ve İstanbul İli Fatih İlçesi İbni Meddas Salihpaşa Camiinde imam olarak görev yaptı.

Bitlis İli Ahlât İlçesinde vaizlik yaparken, Kars İli Selim İlçesine Müftü olarak atandı. 2008 yılın da ise Patnos İlçe Müftülüğüne , 2011'de ise Ağrı İl Müftü Yardımcılığı görevine getirildi. 2016 yılından buyana da Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçe Müftülüğü görevini yürüten yüksek lisans mezunu Dilmaç, örgün eğitimin yanında farklı hocalardan sarf-nahiv, fıkıh, tefsir-belağat, kelam, hadis, tarih ve usul dersleri aldı. Evli olup beş çocuk babasıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz