Dinmeyen gözyaşı!

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirdiği katliamda eşlerini ve çocuklarını kaybeden anneler, Anneler Günü'nü hüzünlü geçiriyor.

Haberler 14.05.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda PKKllarn bomba yüklü kamyonu infilak ettirdii katliamda elerini ve çocuklarn kaybeden anneler, bir Anneler Gününe daha gözü yal girdi.

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda PKKl teröristlerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirdii katliamda elerini ve çocuklarn kaybeden anneler, Anneler Gününü hüzünlü geçiriyor.

Saldrda eini kaybeden ve yetim kalan 7 çocuuna hem annelik hem de babalk yapan Aynur Yaman, AA muhabirine yapt açklamada, PKKnn yapt katliamn üzerinden 2 yl geçtiini, sevdiklerini kaybetmenin acsnn sürdüünü anlatt.

Devletin yapt yardm sayesinde yetim kalan 7 çocuunu okuttuunu dile getiren Yaman, çocuklar hasta oluyor. Zorluk çok. çocuklarm okutacam. çocuklarma annelik ve babalk yapmak bana dütü. çocuklarm hala babalarn soruyor. Küçük olum o zaman dört aylkt. Fotoraflarla babasn ona anlatmaya çalyorum. çocuklarmn geleceini düünüyorum. Mutlu olmalarn istiyorum. Kendim için istediimi bir ey yok. Yeter ki onlar mutlu olsun. ifadelerini kulland.

Allah hakkmz brakmasn

Anneler Gününün kutlanmas güzel ama ben böyle güzel eyleri unuttum. diyen Yaman, öyle konutu:

Eim Anneler Günümü kutluyordu. Hem annesine hem de bana hediyeler alyordu, Niye hediye alyorsun? diye sorduumda Sen de benim çocuklarmn annesisin. Onun için sana da hediye alyorum. diyordu. Bu tür eyleri önemsiyordu. imdi böyle günleri hatrlamak istiyorum. çocuklarm, Anneler Günü için hazrlk yapm. Kzm, Anneciim sana hediye hazrladm. dedi. Oturup aladm.

Güzel bir ey gördüünde eiyle anlarn hatrladn ve çok üzüldüünü anlatan Yaman, einin bir daha görememenin acsn çok youn yaadn dile getirdi.

Yaman, çocuklarmn gelecekleri var. Eimle birlikte görecektik ama izin vermediler. Benim gibi birçok kadn var. Onlarca çocuk yetim kald. Hepsi hayatla mücadeleye etmeye çalyorlar bizim gibi. çocuklarmz salkl ve onun için mutluyuz. çok üzgünüz çünkü eim onlar göremiyor. Allah hakkmz brakmasn. dedi.

Beni kimsesiz braktlar

PKKnn katliamnda oullarndan 6 çocuk babas Orhan, 3 çocuk babas Mustafa ve nianl olan olu Muhammedi kaybeden Muhterem Yakar da Kürtçe yapt açklamada, yetim kalan 9 torununa hem annelik hem de babalk yaptn söyledi.

çocuklaryla beraber PKKnn yapt saldrda 16 kiiyi kaybettiklerini, onlardan geriye 36 çocuk kaldn ifade eden Yakar, unlar kaydetti:

çim yanyor. ehit olanlarn isimlerini anamyorum. çocuklarmla beraber 16 kiiyi kaybettik. Bir çocuum kald. Bu çocuklar hala alyor. Oullarmn kendi tarlalarnda yaptn imdi bakalar yapyor. Bu da beni çok üzüyor. çim yanyor, hala alyorum. Sanki bugün bu katliam olmu. Aclar hala taze ama aradan iki yl geçmi. Her araba geçtiinde sanki oullarm eve gelecek diye bekliyorum ama bir türlü gelmiyorlar. çim yanyor artk konuamyorum. Cierim yanyor. imdi kalan çocuklara babalk da annelik de yapyorum. Allah onlarn hakkn brakmasn. Bizden beter olsunlar. Bizimkiler ehit oldu. Onlar cehennemde yanacaklar. Beni kimsesiz braktlar. Olum Orhan üç evimize bakyordu. çocuklarna bir gün bir tokat bile atmad. imdi ben kalan çocuklara babalk da annelik de yapyorum.

Ana Sayfaya Git