DİSKİ'nin lağımı tehlike saçıyor!

Diyarbakır merkez Yenişehir Üçkuyular TOKİ'nin 2'nci etabında, etabın bahçe duvarının dibine akan kanalizasyon suyuna müdahale eden yok.

Haberler 21.05.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr merkez Yeniehir Üçkuyular TOKnin 2nci etabnda, etabn bahçe duvarnn dibine akan kanalizasyon suyuna müdahale eden yok.

Yaam alanlarna, çocuklarn oyun alanna yakn olan ve çevre sakinlerinin saln tehdit eden kanalizasyon suyunun çukurda oluturduu birikinti, çocuklarn can güvenlikleri için ciddi risk oluturuyor.

TOK sakinlerinin DSKye defalarca yapt bavurular ise ödenek yok denilerek geri çevrildi.

ikayetlerin artmas üzerine bölgeye giderek inceleme yapan CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özel, kanalizasyon akntsnn banda , TOK salam yaplmad için, her eyden çalnd için kanalizasyonun gider yeri aça akyor. Hem salksz hem de kokudan yaklalmyor. Bu insanlar bu kokuyla burada yaamak zorunda. Hem salk açsndan hem de can güvenlii açsndan son derece tehlikeli bir durumla kar karyayz. Yetkililerden bir an önce bu durumun acilen düzeltilmesini istiyoruz açklamasnda bulundu.

3-5 MAAA ÖDENEK VAR KANALZASYONA YOK

TOK sakinlerinin bu konuya ilikin DSKye müracaatlarnn bulunduunu dile getiren Özel, Burann sakinleri DSKye müracaatta bulunduklarn ancak DSK, onlara Ödenek yok cevabn verdiklerini söylüyorlar. Türkiyede 3-5 maalara ödenek var, her türlü harcamaya ödenek var. Ama insanlarn en doal insani hakk olan DSK kanalizasyon yapmna ödenek yok. te böyle bir durumla kar karyayz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git