DİSKİ'nin lağımı tehlike saçıyor!

Diyarbakır merkez Yenişehir Üçkuyular TOKİ'nin 2'nci etabında, etabın bahçe duvarının dibine akan kanalizasyon suyuna müdahale eden yok.

DİSKİ'nin lağımı tehlike saçıyor!

DİYARBAKIR-Diyarbakır merkez Yenişehir Üçkuyular TOKİ'nin 2'nci etabında, etabın bahçe duvarının dibine akan kanalizasyon suyuna müdahale eden yok.

Yaşam alanlarına, çocukların oyun alanına yakın olan ve çevre sakinlerinin sağlığını tehdit eden kanalizasyon suyunun çukurda oluşturduğu birikinti, çocukların can güvenlikleri için ciddi risk oluşturuyor.

TOKİ sakinlerinin DİSKİ'ye defalarca yaptığı başvurular ise "ödenek yok" denilerek geri çevrildi.

Şikayetlerin artması üzerine bölgeye giderek inceleme yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, kanalizasyon akıntısının başında , "TOKİ sağlam yapılmadığı için, her şeyden çalındığı için kanalizasyonun gider yeri açığa akıyor. Hem sağlıksız hem de kokudan yaklaşılmıyor. Bu insanlar bu kokuyla burada yaşamak zorunda. Hem sağlık açısından hem de can güvenliği açısından son derece tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Yetkililerden bir an önce bu durumun  acilen düzeltilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

'3-5 MAAŞA ÖDENEK VAR KANALİZASYONA YOK'

TOKİ sakinlerinin bu konuya ilişkin DİSKİ'ye müracaatlarının bulunduğunu dile getiren Özel, "Buranın sakinleri DİSKİ'ye müracaatta bulunduklarını ancak DİSKİ, onlara "Ödenek yok" cevabını verdiklerini söylüyorlar. Türkiye'de 3-5 maaşlara ödenek var, her türlü harcamaya ödenek var. Ama insanların en doğal insani hakkı olan DİSKİ kanalizasyon yapımına ödenek yok. İşte böyle bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz