Dişte hizmet atağı

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, pandemi nedeniyle "Diş Sağlığı" açısından rolantıya alınan dolgu, kanal, diş temizliği ve protez gibi hizmetlere start verilirken, Haziran ayı itibaiyle bütün birimlerin kademeli olarak devreye sokulacağı bildirildi.

Haberler 18.05.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Az ve Di Sal Hastanesi, pandemi nedeniyle Di Sal açsndan rölantiye alnan dolgu, kanal, di temizlii ve protez gibi hizmetlere start verilirken, Haziran ay itibariyle bütün birimlerin kademeli olarak devreye sokulaca bildirildi.

Hastane Bahekimi Dr. Bülent nceolu, Diyarbakr Az ve Di Sal Hastanesiyle ilgili yürütülen faaliyetlerle ilgili açklama yapt. nceolu, öyle dedi;

Bilindii üzere dünya genelinde yaanan covid-19 salgnnn ülkemiz özelinde ilk vakann geçen yl Mart aynda ortaya çkmasyla beraber virüs yaylm artmasn diye di hizmetleri bütün yurtta durdurulmutu. Yaklak 1 yllk süreyle di hekimliinde aeresol oluturucu ilemler (dolgu,kanal,di temizlii, protez v.b) yaplmayp sadece acil kapsamnda hizmet sunumu gerçekletirebildik. Ocak aynda filyasyonda olan arkadalarmz dan 20 hekimin kurum bünyesine dahil olmas ve salk çalanlarnn alama hizmetlerin gerçeklemi olmasndan aldmz güç ile dier ilemlerde hizmet sunumunu da hastane olarak kademeli ve kontrollü bir ekilde balattk.

HASTA SAYIMIZ

ubat aynda 24,168 hasta giriine 735 bin performansa denk gelen içinde çekim, dolgu, kanal tedavisi, di temizleme, ortodontik müdahaleler ve protez yapm ilemlerinin de bulunduu hizmetler bütünü gerçekletirdik. Mart ay itibariyle artan tempomuzla 31.875 hasta muayenesi yansra yine genel anlamda yukarda bahsedilen ilemlerin toplamna denk gelen 1.615.000 performans aktivitesi gerçekletirerek halkmza sunulan hizmeti genilettik. Bu hizmetlerimiz gelierek devam etti. Nisan aynda 28.146 hasta muayenesinin yannda 2.728.000 rakamna denk gelen hizmet sunumu gerçekletirdik. Halen 50 ye yakn hekimimizin filyasyon görevleri nedeniyle hastane olarak u an ancak yüzde yetmi kapasiteyle hizmet verebiliyoruz.

YEN BRMLER

Yaklak 1 yldr poliklinik hizmeti dnda hizmet sunulamam olmasndan kaynaklanan i yükü birikiminin bizi bekledii gerçeklii düünüldüünde iimizin zorluunun farkndayz. Yaptmz düzenlemelerle özellikle kanal tedavisi alannda büyük sorunlar olduunu tespit etmemiz üzerine endodonti birimlerin de hizmet sunumuna younlatk. ubat aynda 2, Mart ayn da 4 Mays aynda 6 ve Haziran aynda ise 7 olacak ekilde sadece kanal tedavisi yaplan endodonti birimlerini hastanemiz bünyesinde dizayn ettik.

ACL HZMETLER

Pedodonti (çocuk bölümü) daha önce 2 olan birimizi Mart ay itibari ile 4 e çkardk. Protez hizmetlerimiz yine genel anlamda 5 klinik üzerinden verilmekte iken bu birim saysn da Nisan itibariyel 7ye çkardk. Periodontoloji uzmanlarmzn filyasyon da olmas sebebiyle bu alanda verilmeyen hizmeti Uzm. Dr. Di hekimi Esma Baran arkadamzn geri dönüü ile vermeye baladk. Haziran ay itibariyle bütün birimlerimiz de gündüz poliklinik saysn 2 ye çkararak toplamda 8 gündüz poliklinik (Acil cerrahi giriim) hizmetiyle hizmete geçmenin alt yapsn tamamlamak üzereyiz.

KALTEL SALIK

Bu düzenlemeyle ayn zaman da gece acil di poliklinik yükünün azaltlmasn hedeflemekteyiz. Pandemi sürecinin bir ekilde sonlanmas sonrasnda inallah tam kapasiteyle halkmza çok daha yaygn ve kaliteli di hizmeti sunmann imkanna kavuabilmenin arzusu içerisindeyiz.

Ana Sayfaya Git