Dişte hizmet atağı

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, pandemi nedeniyle "Diş Sağlığı" açısından rolantıya alınan dolgu, kanal, diş temizliği ve protez gibi hizmetlere start verilirken, Haziran ayı itibaiyle bütün birimlerin kademeli olarak devreye sokulacağı bildirildi.

Dişte hizmet atağı

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, pandemi nedeniyle "Diş Sağlığı" açısından rölantiye alınan dolgu, kanal, diş temizliği ve protez gibi hizmetlere start verilirken, Haziran ayı itibariyle bütün birimlerin kademeli olarak devreye sokulacağı bildirildi.

Hastane Başhekimi Dr. Bülent İnceoğlu, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesiyle ilgili yürütülen faaliyetlerle ilgili açıklama yaptı. İnceoğlu, şöyle dedi;

"Bilindiği üzere dünya genelinde yaşanan covid-19 salgınının ülkemiz özelinde ilk vakanın geçen yıl Mart ayında ortaya çıkmasıyla beraber virüs yayılımı artmasın diye diş hizmetleri bütün yurtta durdurulmuştu. Yaklaşık 1 yıllık süreyle diş hekimliğinde aeresol oluşturucu işlemler (dolgu,kanal,diş temizliği, protez v.b) yapılmayıp sadece acil kapsamında hizmet sunumu gerçekleştirebildik. Ocak ayında filyasyonda olan arkadaşlarımız dan 20 hekimin kurum bünyesine dahil olması ve sağlık çalışanlarının aşılama hizmetlerin gerçekleşmiş olmasından aldığımız güç ile  diğer işlemlerde hizmet sunumunu da  hastane olarak kademeli ve kontrollü bir şekilde  başlattık.

HASTA SAYIMIZ

Şubat ayında 24,168 hasta girişine 735 bin performansa denk gelen içinde çekim, dolgu, kanal tedavisi, diş temizleme, ortodontik müdahaleler ve  protez yapım işlemlerinin de bulunduğu hizmetler bütünü gerçekleştirdik. Mart ayı itibariyle artan tempomuzla 31.875 hasta muayenesi yansıra yine genel anlamda yukarıda bahsedilen işlemlerin toplamına denk gelen 1.615.000  performans aktivitesi gerçekleştirerek halkımıza sunulan hizmeti genişlettik. Bu hizmetlerimiz gelişerek devam etti. Nisan ayında 28.146 hasta muayenesinin yanında 2.728.000 rakamına denk gelen hizmet sunumu gerçekleştirdik. Halen 50 ' ye yakın hekimimizin filyasyon görevleri nedeniyle hastane olarak şu an ancak yüzde yetmiş kapasiteyle hizmet verebiliyoruz.

YENİ BİRİMLER

Yaklaşık 1 yıldır poliklinik hizmeti dışında  hizmet sunulamamış olmasından kaynaklanan iş yükü birikiminin bizi beklediği gerçekliği düşünüldüğünde işimizin zorluğunun farkındayız. Yaptığımız düzenlemelerle özellikle kanal tedavisi alanında büyük sorunlar olduğunu tespit etmemiz üzerine endodonti birimlerin de hizmet sunumuna yoğunlaştık. Şubat ayında 2, Mart ayın da 4 Mayıs ayında 6 ve Haziran ayında ise 7 olacak şekilde sadece kanal tedavisi yapılan endodonti birimlerini hastanemiz bünyesinde dizayn ettik.

ACİL HİZMETLER

Pedodonti (çocuk bölümü)  daha önce 2 olan  birimizi  Mart ayı itibari ile 4 'e çıkardık. Protez hizmetlerimiz yine genel anlamda 5 klinik  üzerinden verilmekte iken bu birim  sayısını da Nisan itibariyel 7'ye çıkardık. Periodontoloji  uzmanlarımızın filyasyon da olması sebebiyle bu alanda verilmeyen hizmeti  Uzm. Dr. Diş hekimi Esma Baran arkadaşımızın geri dönüşü ile vermeye başladık. Haziran ayı itibariyle bütün birimlerimiz de gündüz poliklinik sayısını 2 'ye çıkararak toplamda 8 gündüz poliklinik (Acil cerrahi girişim) hizmetiyle hizmete geçmenin alt yapısını tamamlamak üzereyiz.

KALİTELİ SAĞLIK

Bu düzenlemeyle aynı zaman da gece acil diş poliklinik yükünün azaltılmasını hedeflemekteyiz. Pandemi sürecinin bir şekilde sonlanması sonrasında inşallah tam kapasiteyle halkımıza çok daha yaygın ve kaliteli diş hizmeti sunmanın imkanına kavuşabilmenin arzusu içerisindeyiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz