Diyarbakır annelerinin oturma eylemi 212. gününde sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 01.04.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 212inci gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden, 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelerek oturma eylemine katlan anne Zümrüt Salim, yapt açklamada, olunu kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu belirtti.

Salim, Evlatlarmz için burada oturuyoruz. Evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. çocuklarmz HDPden istiyoruz. Onlar çocuklarmz götürdü. dedi.

Oluna çarda bulunan Zümrüt Salim, Olum kaç gel, devlete teslim ol. Seni bekliyoruz. Sen gelmeden buradan gitmem. ifadelerini kulland.

Salim, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamnda alnan tedbirlerden dolay madur olan vatandalar için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan öncülüünde balatlan Milli Dayanma Kampanyasn desteklediklerini de bildirdi.

rnakn dil ilçesinden daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemine katlan baba Emin Arslan da evlatlarna kavuuncaya kadar eyleme devam edeceklerini aktard.

211 sene de geçse buradan kalkmayacaz. HDP çocuklarmz nasl PKKya verdiyse, öyle de alsn. diyen Arslan, Milli Dayanma Kampanyasna SMS ile destek verdiklerini kaydetti.

Emin Arslan, Devlet bizim, biz de devletimizin yanndayz. Sonuna kadar da yannda olacaz. Cumhurbakanmza ve tüm yetkililere teekkür ederiz bize destek verdikleri için. eklinde konutu.

Koronavirüs ile ilgili yaptrd anonsta kullanlan baz ifadeler nedeniyle hakknda soruturma balatlan HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosuna da tepkisini dile getiren Arslan, Buradan diyoruz ki; Türkiye birdir. Kimseye kulak asmayn. Cumhurbakanmz, devletimiz, polisimiz var. nanmayn böylelerine. diye konutu.

Ana Sayfaya Git