Diyarbakır'da Ahmet Arif'in büstüne saldırı

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ni kaplayan tahi surlardaki Tek Kapı ile Çift Kapı arasında, surun dış kısmındaki parkta bulunan şair Ahmet Arif'in büstü, 2 kişi tarafından tahrip edildi.

Haberler 19.03.2017 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Sur lçesini kaplayan tahi surlardaki Tek Kap ile çift Kap arasnda, surun d ksmndaki parkta bulunan air Ahmet Arifin büstü, 2 kii tarafndan tahrip edildi. Diyarbakrl air ve yazar eyhmus Diken, büstün 2 hafta önce tahrip edildiini belirterek, belediye ekiplerinin onarmak üzere büstü aldn, ancak henüz yerine konulmadn söyledi.

Diyarbakrl air ve yazar eyhmus Diken, sosyal medyadaki kiisel sayfasndan, Hasretinden Prangalar Eskittim iir kitabyla geni kitlelerce tannan Ahmet Arifin büstünün saldr sonucu krldn çektii fotoraflarla takipçilerine duyurdu. Büst ve kaidenin tahrip edilmi halini gösteren 3 fotorafla birlikte facebook sayfasndan paylaan Diken, Ahmet Arifin büstünün bulunduu kaide açmam güller arasnda yer alyordu. 2002 ylnda Büyükehir Belediyesinin düzenledii kültür, sanat festivali kapsamnda, airin olu heykel sanatçs Filinta Önal tarafndan yaplmt. u an hayatta olmayan ve o gün festival programnda yeralan hsan Fikret Biçici, Kaya Özsezgin, evket Beysanolu, Refik Durba, Mgrdiç Margosyan ve benim de katldm bir Ahmet Arifi anma programnn ardndan büstün açlna katlmtk. Bir ben bileceim oysa/ Ne afat sevdim/ Bir de az var dili yok/ Diyarbekir kalesi diye ilenmiti. airin bu dizeleri sar pirinçten levhaya ve kaidenin gövdesine yerletirilmiti. Surlarn hemen dnda, tek kap ile çift kapnn arasndaki yeil alanda duruyordu öylece airin büstü. Karanln acuzeleri tahrip edip, devirmiler airin büstünü. Parkn belediye içisine sordum; Bilmiyorum, ben burada yeniyim dedi. Baka kaynaklardan örendiim kadaryla; büstün ve kaidenin tahrip edildiini örenen büyükehir belediyesi yetkilileri, yerdeki büstü alp gitmi ve onarp eski yerine yerletireceiz demiler. O bölgede mobese var m? Bilmiyorum. Bu dümanl Ahmed Arif büstüne reva görenler tespit edilip yakalanr m? Onu da bilmiyorum. Belediye büstü onarp, kaideye yeniden yerletirir mi? Onu bekleyip göreceiz dedi.

BELEDYE: ONARILACAK

Belediye yetkilileri de büste zarar verildiini belirterek, Büste zarar vermiler. Tabi görevlilerimiz yakalam. Daha sonra Ahmet Arifin büstünü onarmak için alnm. u an büstün ve kaidenin yeniden onarlmas için balatlan çalmalar devam ediyor. Hrszlar daha sonra ne olduu konusunda bilgim yok diye konutu.

2 ALKOLLÜ SALDIRGAN HAKKINDA LEM YAPILDI

Emniyet yetkilileri, olayla ilgili olarak gözaltna alnan alkollü 2 kiinin, haklarnda kamu malna zarar vermekten ilem yapldn ifadelerinin ardndan serbest brakldn söyledi.

Ana Sayfaya Git