Diyarbakır'da "Selahaddin-i Eyyubi ve Kudüs'ün Yeniden Fethi" konferansı

Diyarbakır'da "Selahaddin-i Eyyubi ve Kudüs'ün Yeniden Fethi" konferansı düzenlendi.

Haberler 03.10.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçe Müftülüü Hz. Ali Cami Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Ardndan Kudüsü anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Ensar Vakf Diyarbakr ube Bakan Mehmet Gözü, srailin kurulduu 1948 ylndan itibaren kadnlar, çocuklar ve yallar katlettiini belirterek, srailin abluka altnda tuttuu Gazzeyi dünyann en büyük açk hapishanesine dönütürdüünü söyledi.

14 Mays 2018 tarihinde ABDnin, Kudüsün merkezine tad büyükelçiliiyle ümmetin kalbine adeta zehirli bir ok sapladn anlatan Gözü, ABDnin büyükelçiliinin Kudüse tanmasnn açl davetine katlan 800 kiinin ümmetin gözünün içine baka baka bunu yaptn ifade etti.

KUDÜSÜN DÜMESNDEK SORUMLULUUMUZ

Gözü, Müslümanlarn Kudüsün bu hale dümesinde ümmet olarak sorumluluklarmza ya hiç deinmiyoruz ya da çok az deiniyoruz. diyerek, öyle konutu:

Bizler ümmet olma uurumuzu kaybettik. Peygamberimizin lanetledii ve ayaklar altna ald rkçlk hastalna yakalandk. Ufkumuz darald. Airetçi, mezhepçi ve ulusçu olduk. Ufkumuz küçüldükçe ümmet küçüldü. Bizler kendi beynimizde, Kudüsü dou ve bat diye ikiye ayrdk ve maalesef ikisini de kaybettik.

Konferansa katlan Yazar Ramazan Kayan da böyle anlaml bir program için Diyarbakrda bulunmaktan dolay duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Kudüsün fethi olan 2 Ekim 1187 tarihinin ümmetin yeniden diriliine vesile olmas temennisinde bulunan Kayan, öyle konutu:

çada Kerbelalarn tüm fecaatiyle devam ettiini bir süreçten geçiyoruz. Gazzede yaanan yeni Kerbelalarn, Arakandaki acmz hüznümüz, Suriyede ve Yemende ümmetin çektii çileler bizi bir araya getirdi.

SELAHADDN EYYUBLERN YETMES LAZIM

Kayan, Kudüsün yeniden özgürlüüne kavumas için Selahaddin Eyyubilerin yetitirilmesi gerektiinin altn çizerek, Gençlerimizi Selahaddin Eyyubi misyonuna nasl tayacaz, Kudüsün fethine giden süreci nasl anlatacaz, bunun üzerine düünmemiz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Kayan, Kudüs corafyalardan bir corafya deil, mekanlardan bir mekan deil. Kudüs bir yer ismi deil, Kudüs bir yaam biçimidir. Kudüs bir durutur, Kudüs bir var olu tarzdr. dedi.

Ana Sayfaya Git