Diyarbakır 11. YÖREX'te

Antalya’da düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) yerini alan Diyarbakır, katılımcıların ilgi odağı oldu.

Haberler 23.10.2021 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr yöresel lezzetleri, ANFA Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenen 11. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarnda (YÖREX) yerini ald.

DYARBAKIR STANTI

Ziyaretçilerin youn ilgi gösterdii Diyarbakr standnda tescilli Diyarbakr burma kadayf çeitleri, souk baklava, örgü peyniri, mahlepli çörek kül ile halanm karpuz çekirdei, Karacada pirinci, pestil, cevizli sucuk, dibek kahvesi, kuruyemi çeitleri, çiköfte, kavurma, karakovan bal, tuzlu tereya gibi yöresel ürünler tantlyor.

EL EME GÖZ NURU

Diyarbakrda hüküm sürmü 33 medeniyetten alnan ilhamla saf gümüten yaplan ve 33 habden oluan habli kolye seti, Diyarbakra özgü saf gümüten Halep Kordonlar, hasr bilezikler, kök boya ipliklerle dokunmu dokuma hallar, saf ipekten dokunmu al ve kravatlar gibi ürünler de ziyaretçilerin beenisine sunuluyor.

ARZU, KAYA ve YEL

Açl gününde Diyarbakr stant youn ilgi görürken, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Alican Ebedinolu ve dier yetkililer misafirleri arlayarak ikramlarda bulundu. Tarm Eski Bakan Kutbettin Arzu, Kaya ve Yeil, Diyarbakr Stantn ziyaret eden TOBB Bakan M. Rfat Hsarckloluyla bir süre sohbet edip, Diyarbakr Kadayf tepsisiyle, hatra fotoraf çekti.

Ana Sayfaya Git