Diyarbakır 11. YÖREX'te

Antalya’da düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) yerini alan Diyarbakır, katılımcıların ilgi odağı oldu.

Diyarbakır 11. YÖREX'te

DİYARBAKIR-Diyarbakır yöresel lezzetleri, ANFAŞ Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenen 11. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarında (YÖREX) yerini aldı.

DİYARBAKIR STANTI

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır standında tescilli Diyarbakır burma kadayıf çeşitleri, soğuk baklava, örgü peyniri, mahlepli çörek kül ile haşlanmış karpuz çekirdeği, Karacadağ pirinci, pestil, cevizli sucuk, dibek kahvesi, kuruyemiş çeşitleri, çiğköfte, kavurma, karakovan balı, tuzlu tereyağı gibi yöresel ürünler tanıtılıyor.

EL EMEĞİ GÖZ NURU              

Diyarbakır’da hüküm sürmüş 33 medeniyetten alınan ilhamla saf gümüşten yapılan ve 33 habden oluşan habli kolye seti, Diyarbakır’a özgü saf gümüşten Halep Kordon'ları, hasır bilezikler, kök boya ipliklerle dokunmuş dokuma halılar, saf ipekten dokunmuş şal ve kravatlar gibi ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

ARZU, KAYA ve YEŞİL

Açılış gününde Diyarbakır stantı yoğun ilgi görürken, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ve diğer yetkililer misafirleri ağırlayarak ikramlarda bulundu. Tarım Eski Bakanı Kutbettin Arzu, Kaya ve Yeşil, Diyarbakır Stantını ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rıfat Hısarcıklıoğlu'yla bir süre sohbet edip, Diyarbakır Kadayıfı tepsisiyle, hatıra fotoğrafı çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz