Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 06.08.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 703üncü gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, 4 yldr evladna hasret olduunu söyledi.

Elhaman, olunu almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan kaydederek, HDP olmasa çocuklar daa nasl gidecek? HDP ve PKKdan evlatlarmz istiyoruz. Evladm almadan buradan gitmeyeceim. Evladm alacam. nallah ben de evladma kavuacam. O günü hasretle bekliyorum. Evladmn kokusuna hasret kaldm. dedi.

TESLM OL çARISINDA BULUNDU

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Elhaman, Beni duyuyorsan, görüyorsan gel. HDP ve PKK seni kandrp götürdü. Seni bekliyorum olum. ifadesini kulland.

Olu Fatih için eylem yapan Abdullah Demir de HDPden çocuklarn istediklerini belirtti.

Evladna kavuana kadar eylemi sürdüreceini dile getiren Demir, Evladmz nasl ki PKKya teslim ettilerse öyle de getirsinler. HDPden çocuklarmz istiyoruz. HDP götürüp PKKya teslim ediyor çocuklar. Allah hakkmz brakmasn. nallah biz de çocuklarmza kavuuruz. diye konutu.

Demir, Olum hiçbir zaman senin peini brakmadm. Gel, Türk adaletine teslim ol. Bu hasretlik, bu ac bitsin artk. diyerek oluna seslendi.

Ana Sayfaya Git