Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 361. gününde sürüyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 29.08.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 361. gününe girdi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden gelerek 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için eylem yapan anne Zümrüt Salim, çocuklarna kavuuncaya kadar evlat nöbetine devam edeceklerini söyledi.

Bir yla yakn bir süredir eylemlerini devam ettirdiklerini dile getiren Salim, Sonuna kadar buradayz. Olumu almadan buradan gitmiyorum. Bu eyleme devam edeceim. Milletvekilleri geliyor, binaya giriyor. Bize bir açklama yapmyorlar. Onlar bizim çocuklarmz götürdüler ve bize laf atyorlar. Evladm istiyorum, sonuna kadar olumun peindeyim. diye konutu.

Hatayn merkez Antakya ilçesinden kz kardei Esra Özkan için eylemde yer alan Ali Özkan, 7 yldr kardeinden haber alamadklarn belirtti.

Kz kardeinin üniversite örencisiyken kandrlarak daa kaçrldn aktaran Özkan, eylemlerine kararllkla devam edeceklerinin bilinmesini istediini söyledi.

Özkan, öyle devam etti:

Gençler, artk bu er yuvalarndan uzak dursunlar. Mevzu hak aramaksa okullarn okusunlar. Bu ülke özgür ve demokratik bir ülke. Herkes her platformda hakkn arayabiliyor. iddet iddeti dourur. Kimseye de faydas yok. Yllardan beri bu halk birbiriyle çattrmak isteyenler bunu elde edemediler. Artk ellerini bu çocuklarn üzerinden çeksinler. 14-15 yandaki çiçek gibi çocuklar dalarda hangi artlarda Allah bilir, ölü müdür, diri midir? Yllardan beri ailelerinin çocuklarndan haberleri yok. Artk bu annelerin gözyalarnn dinme zaman gelmedi mi? Kardeime de unu söylemek istiyorum; gelsin artk bizi bu acdan kurtarsn.

Ana Sayfaya Git