Diyarbakır Barosu taleplerini mahkemeye sunacak

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü'nde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, iddianame düzenlendikten sonra taleplerini mahkemeye sunacaklarını söyledi.

Haberler 15.02.2020 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde düzenlenen Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 215incisini gerçekletirdi. Etkinlikte Elçinin fotorafnn da bulunduu Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacaz yazl pankart açld. Birçok avukatn katld etkinlikte konuan Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, 3 polisin Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan ifadelerinin SEGBS yoluyla alndn bildiklerini söyledi.

SON BULMASINI DLYORUZ

3 polisin ifadesinin alnmasnn önemli olduunu, ancak soruturmada istenilen düzeyde bir gelime olmadn ifade eden Aydn, nsan öldürmekle ar bir suçla suçlanan, ciddi ve kuvvetli suç üphesi olan, bu cinayeti soruturmakla görevli olan birimde çalan bu polis memurlarnn tutuklanmam olmas, görevlerinin banda olmas, her hangi adli kontrol talebine bavurulmamas, aça alnmam olmalar bu soruturmann akbeti açsndan bizi kayglandran temel hususlardr. ddianame düzenlenip mahkemeye sunulduktan sonra taleplerimizi mahkemeye sunacaz. Bu suç üphesinde altnda olan, üpheli olarak u anda ifadeleri alnan polis veya polis memurlarnn tutuklanmas konusunda gerekli taleplerimizi ibraz edeceiz. Bu saatten sonra 4 buçuk yla yakn süredir devam eden beklentimizin son bulmasn diliyoruz dedi.

ADALET BURADA TESS EDELM

Maddi gerçein bütün çplaklyla ortaya çkmasn istediklerini dile getiren Aydn, cinayetin arka planyla birlikte aydnlatlmas gerektiini vurgulad. Aydn, dört buçuk yldr süren hukuk mücadelelerinin yakn bir zamanda, mahkeme salonunda ayn kararlkla devam edeceini belirtti. Gerçei ortaya çkarana kadar vazgeçmeyeceklerini ifade eden Aydn, Failler bulunana kadar, hak edilen cezalar alnana kadar bu mücadele sürecek. Bu mücadelemiz mahkeme salonlarnda tecelli etsin. Adaleti burada tesis edelim. çünkü cinayet burada ilendi. Bu cinayetin maduru, bu adliyede görev yapan bir baro bakanyd. Dolaysyla adaletin bu ehirde ve adliyede gerçeklemesi gerekiyor. Cinayet aydnlatlmazsa eer Anayasa Mahkemesi dahil olmak üzere, bütün uluslararas hukuk mekanizmalarnda bu cinayetin takipçisi olmaya devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git