Diyarbakır dil mitingi!

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Sultan Yaray, Kürtçenin eğitim dili olması talebiyle yarın Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri mitingin hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, herkesi İstasyon Meydanı'na çağırdı.

Haberler 07.06.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürt Dil ve Kültür Ann, Kürtçenin eitim ve resmi dil olmas talebiyle balatt imza kampanyas kapsamnda düzenledii dil mitinglerinin finali bugün Diyarbakrda gerçekletirecek. stasyon Meydannda saat 16.00da balayacak mitingin hazrlklar son aamaya gelirken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan Berdan Öztürk, Mezopotamya Dil ve Kültür Aratrmalar Dernei (MED-DER) Ebakan ilan Elmas Kan, Kürt Dil Platformu Sözcüsü erefxan Cizr ile Özgür Kadn Hareketi (TJA) üyesi Safiye Akda mitingde birer konuma yapacak. Sanatç Mehmet Atl ile Koma Deng Jinn Azad ve Koma Dicle-Frat gruplar da mitingde sahne alacak.

KAMPANYANIN ÖNEM

Kürt Edebiyatçlar Dernei Ebakan Sultan Yaray, hazrlklar büyük ölçüde tamamlanan mitinge katlm çars yapt. Kürtçenin yüzyl akn bir süredir yasaklarla yok edilmek istendiini iddia eden Yaray, bu nedenle 21 ubatta Kürtçe eitim dili ve resmi dil olsun sloganyla kampanya balattklarn söyledi. Yaray, Bu kampanyay sahiplenmek ve büyütmek Kürt halknn kültürel ve ortak deerlerini sahiplenmek anlamna gelmekte iddiasnda bulundu.

KATILIM çARISI

Diyarbakrda yaplacak miting için katlm çars yapan Yaray, Tüm bölge sakinlerini kendi sloganlar ve renkleri ile etkinlie bekliyoruz. Engellere ramen dilimiz için alanlarda olacamz vurguluyoruz dedi. Yaray, miting programlarnn sona ermesi ardndan da çalmalarnn devam edeceine iaret ederek, ölen, panel, seminerler yapacaz. Dört parça Kürdistanda dil birlii çalmalarn yürüteceiz. Kampanya bileenleriyle birlikte kent, köy ve mahallelerde kap kap imza toplayacaz. Toplanlan imzalar istenilen sayya ulanca kampanya bileenleri olarak ulusal ve uluslararas düzeyde gerekli bavurular gerçekletireceiz diye aktard.

Ana Sayfaya Git