Görüş Bildir

Diyarbakır dil mitingi!

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Sultan Yaray, Kürtçenin eğitim dili olması talebiyle yarın Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri mitingin hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, herkesi İstasyon Meydanı'na çağırdı.

Diyarbakır dil mitingi!

Kürt Dil ve Kültür Ağı'nın, Kürtçenin eğitim ve resmi dil olması talebiyle başlattığı imza kampanyası kapsamında düzenlediği dil mitinglerinin finali bugün Diyarbakır'da gerçekleştirecek. İstasyon Meydanı'nda saat 16.00'da başlayacak mitingin hazırlıkları son aşamaya gelirken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) Eşbaşkanı Şilan Elmas Kan, Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Safiye Akdağ mitingde birer konuşma yapacak. Sanatçı Mehmet Atlı ile Koma Dengê Jinên Azad ve Koma Dicle-Fırat grupları da mitingde sahne alacak.

 KAMPANYANIN ÖNEMİ

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Sultan Yaray, hazırlıkları büyük ölçüde tamamlanan mitinge katılım çağrısı yaptı. Kürtçenin yüzyılı aşkın bir süredir yasaklarla yok edilmek istendiğini iddia eden Yaray, bu nedenle 21 Şubat’ta “Kürtçe eğitim dili ve resmi dil olsun” sloganıyla kampanya başlattıklarını söyledi. Yaray, “Bu kampanyayı sahiplenmek ve büyütmek Kürt halkının kültürel ve ortak değerlerini sahiplenmek anlamına gelmekte" iddiasında bulundu.

KATILIM ÇAĞRISI

Diyarbakır’da yapılacak miting için katılım çağrısı yapan Yaray, "Tüm bölge sakinlerini kendi sloganları ve renkleri ile etkinliğe bekliyoruz. Engellere rağmen dilimiz için alanlarda olacağımızı vurguluyoruz" dedi. Yaray, miting programlarının sona ermesi ardından da çalışmalarının devam edeceğine işaret ederek, "Şölen, panel, seminerler yapacağız. Dört parça Kürdistan'da dil birliği çalışmalarını yürüteceğiz. Kampanya bileşenleriyle birlikte kent, köy ve mahallelerde kapı kapı imza toplayacağız. Toplanılan imzalar istenilen sayıya ulaşınca kampanya bileşenleri olarak ulusal ve uluslararası düzeyde gerekli başvuruları gerçekleştireceğiz” diye aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi