Diyarbakır Newroz!

Diyarbakır Newrozu için çalışmalar başladı. Tertip Komitesi, kutlama alanında çalışmalara başlayarak, gerekli başvuruları yaptı.

Haberler 11.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Newroz kutlamalarnn start, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halklarn Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadn Hareketi (Tevgera Jinn Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halklar Demokratik Partisi (HDP) ile Kürdistani ttifak çalmasnda yer alan partilerin katlmyla açklanacak deklarasyonla verilecek. Bugün stanbulda HDK ve HDP öncülüünde sol sosyalist parti ve demokratik kitle örgütleri ile Birleik Mücadele Güçlerinin katlmyla Newroz deklarasyonu açklanacak.

MAHALLELERE YAYILACAK

Bu ylki slogan Dem dema serkeftin ye (imdi kazanma zaman) olarak belirlenen Newroz için kutlamalarn merkezi, Diyarbakr olacak. Bu ylda 21 Mart Pazartesi günü Balar ilçesinde bulunan Newroz Parknda kutlanacak. Kutlamalar saat 09.00da balayacak ve 17.00ye kadar devam edecek.

9 Martta Hazro, Bismil ve çermik ilçelerinde; 20 Martta ise Ergani, çnar ve Silvanda Newroz atei yaklacak. Ayrca dier ilçe ve mahallelerde de Newroz kutlamalar yaplacak. Kentteki ilk Newroz atei ise Sur ilçesinde yaklmas bekleniyor.

KONUMACILAR VE SANATçILAR

DTK Ebakan Berdan Öztürk, DBP E Genel Bakan Saliha Aydeniz, HDP E Genel Bakan Pervin Buldann yan sra ttifak çalmasnda yer alan siyasi parti temsilcilerinin 21 Marttaki kutlamaya katlmc olarak katlacak. Sanatçlar Rojda, Azad Bedran, Servet Kocakaya, Kazo ve Elenora da kutlamada sahne alacak.

Kutlamalar için yaklak 400 kiiye davetiye gönderilecek. Söz konusu kiiler arasnda çok sayda tannm siyasetçi, kitle örgütü ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile yazarlar da yer alyor.

BAVURU YAPILDI

Kutlamalar için HDPli yöneticilerin de aralarnda olduu 7 kiilik Tertip Komitesi kuruldu. Newroz Tertip Komitesi üyeleri, ilçelerin tümünde çalmalara balad. Komite, önceki gün kutlamalar için Diyarbakr Valiliine bavuru yapt.

ALANDA çALIMALAR BALADI

Komite, her yl milyonlar arlayan Newroz Parknda da çalmalara balad. Newroz için kullanlacak 4 katl platformun bakm ve onarm, elektrik ve klandrma, meale duvarlarnn giydirilmesi için komite üyeleri kollar svad. Alanda iki gündür hummal bir çalma yürütülüyor.

Ana Sayfaya Git