Görüş Bildir

Diyarbakır Newroz!

Diyarbakır Newrozu için çalışmalar başladı. Tertip Komitesi, kutlama alanında çalışmalara başlayarak, gerekli başvuruları yaptı.

Diyarbakır Newroz!

Newroz kutlamalarının startı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkları Demokratik Partisi (HDP) ile Kürdistani İttifak Çalışması’nda yer alan partilerin katılımıyla açıklanacak deklarasyonla verilecek. Bugün İstanbul’da HDK ve HDP öncülüğünde sol sosyalist parti ve demokratik kitle örgütleri ile Birleşik Mücadele Güçleri’nin katılımıyla Newroz deklarasyonu açıklanacak.

MAHALLELERE YAYILACAK 

Bu yılki sloganı “Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı)" olarak belirlenen Newroz için kutlamaların merkezi, Diyarbakır olacak. Bu yılda 21 Mart Pazartesi günü Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda kutlanacak. Kutlamalar saat 09.00'da başlayacak ve 17.00'ye kadar devam edecek.

9 Mart'ta Hazro, Bismil ve Çermik ilçelerinde; 20 Mart'ta ise Ergani, Çınar ve Silvan'da Newroz ateşi yakılacak. Ayrıca diğer ilçe ve mahallelerde de Newroz kutlamaları yapılacak. Kentteki ilk Newroz ateşi ise Sur ilçesinde yakılması bekleniyor.

KONUŞMACILAR VE SANATÇILAR

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra İttifak Çalışması’nda yer alan siyasi parti temsilcilerinin 21 Mart'taki kutlamaya katılımcı olarak katılacak. Sanatçılar Rojda, Azad Bedran, Servet Kocakaya, Kazo ve Elenora da kutlamada sahne alacak.

Kutlamalar için yaklaşık 400 kişiye davetiye gönderilecek. Söz konusu kişiler arasında çok sayıda tanınmış siyasetçi, kitle örgütü ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile yazarlar da yer alıyor.

BAŞVURU YAPILDI

Kutlamalar için HDP'li yöneticilerin de aralarında olduğu 7 kişilik Tertip Komitesi kuruldu. Newroz Tertip Komitesi üyeleri, ilçelerin tümünde çalışmalara başladı. Komite, önceki gün kutlamalar için Diyarbakır Valiliği’ne başvuru yaptı. 

ALANDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Komite, her yıl milyonları ağırlayan Newroz Parkı'nda da çalışmalara başladı. Newroz için kullanılacak 4 katlı platformun bakım ve onarımı, elektrik ve ışıklandırma, meşale duvarlarının giydirilmesi için komite üyeleri kolları sıvadı. Alanda iki gündür hummalı bir çalışma yürütülüyor.  

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi