Diyarbakır Otogarı’nda dönüş yoğunluğu

Kurban Bayramı tatillerini Diyarbakır’da geçiren vatandaşların dönüş telaşı başladı. Otogarda yoğun bir hareketlilik yaşanırken, otobüs firmaları talebi karşılamak için ek seferler düzenliyor.

Haberler 05.09.2017 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram tatilini Diyarbakrda geçirmek için kente gelen vatandalarn dönü tela balad. Vatandalarn tatil sonras tekrar dönülere balamasyla ehirleraras Otobüs Garnda younluk yaanyor. Biletlerini son güne brakan vatandalar yer ayarlamak için youn bir çaba sarf ederken, otobüs firmalar ise yaanan younluktan dolay ek seferler düzenlediklerini ifade etti.

Gidi yönünde tüm otobüslerin dolu olduunu kaydeden Otobüs oförü Temirhan Ortakç, gelilerin bo olduunu belirtti. Ortakç, Hem geli hem gidi youn uan. Arabalarda yer yok. lave servisler de açmz. Genel olarak youn. Ek servisler koyduk ama gidiler dolu uan ancak geliler bo. Bayramdan önce be kiiyle gidiyorduk ancak gelite yer yoktu. imdi ise tam tersi. Uçaklarda 15 kilogramdan yukar bagajlar ücrete tabidir. çou insan gelip bilet alyor ama iki tane de çocuu var, 5-6 torba eyas var. Biz de idare ediyoruz. ki bilet alan 200-300 kilogram bagaj getiriyor bizde götürüyoruz. Bütün arkadalarma kazasz belasz yolculuklar diliyorum. Geç olsun desinler geçmi olsun demesinler. Uykusuz yola çkmasnlar. Bayram nedeniyle trafik kalabal var. Biraz sabrl olsak daha iyi dedi.

Bir saat geç gitsin ama sa salim gitsin

Bayram tatilini geçirmek için Diyarbakra gelen ve ii nedeniyle tekrar anlurfaya döndüünü belirten yolculardan Engin Yamur, Bayram nedeniyle herkes ailesinin yanna gelmi durumda. çok kalabalk. nallah herkes güzel bir bayram geçirir. nsanlar bir saat geç gitsin ama sa salim gitsin istiyoruz diye konutu.

Yaklak 30 yldr otogarda çaltn ifade eden brahim Göktürk ise, Bayram bitti. Younluk tabi ki bir hafta on gün sürecek. On gün sonra yolcu biter. Yalnz geliler bo ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git