Diyarbakır Otogarı’nda dönüş yoğunluğu

Kurban Bayramı tatillerini Diyarbakır’da geçiren vatandaşların dönüş telaşı başladı. Otogarda yoğun bir hareketlilik yaşanırken, otobüs firmaları talebi karşılamak için ek seferler düzenliyor.

Diyarbakır Otogarı’nda dönüş yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilini Diyarbakır’da geçirmek için kente gelen vatandaşların dönüş telaşı başladı. Vatandaşların tatil sonrası tekrar dönüşlere başlamasıyla Şehirlerarası Otobüs Garı’nda yoğunluk yaşanıyor. Biletlerini son güne bırakan vatandaşlar yer ayarlamak için yoğun bir çaba sarf ederken, otobüs firmaları ise yaşanan yoğunluktan dolayı ek seferler düzenlediklerini ifade etti.

Gidiş yönünde tüm otobüslerin dolu olduğunu kaydeden Otobüs Şoförü Temirhan Ortakçı, gelişlerin boş olduğunu belirtti. Ortakçı, “Hem geliş hem gidiş yoğun şuan. Arabalarda yer yok. İlave servisler de açmışız. Genel olarak yoğun. Ek servisler koyduk ama gidişler dolu şuan ancak gelişler boş. Bayramdan önce beş kişiyle gidiyorduk ancak gelişte yer yoktu. Şimdi ise tam tersi. Uçaklarda 15 kilogramdan yukarı bagajlar ücrete tabidir. Çoğu insan gelip bilet alıyor ama iki tane de çocuğu var, 5-6 torba eşyası var. Biz de idare ediyoruz. İki bilet alan 200-300 kilogram bagaj getiriyor bizde götürüyoruz. Bütün arkadaşlarıma kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Geç olsun desinler geçmiş olsun demesinler. Uykusuz yola çıkmasınlar. Bayram nedeniyle trafik kalabalığı var. Biraz sabırlı olsak daha iyi” dedi.

“Bir saat geç gitsin ama sağ salim gitsin”

Bayram tatilini geçirmek için Diyarbakır’a gelen ve işi nedeniyle tekrar Şanlıurfa’ya döndüğünü belirten yolculardan Engin Yağmur, “Bayram nedeniyle herkes ailesinin yanına gelmiş durumda. Çok kalabalık. İnşallah herkes güzel bir bayram geçirir. İnsanlar bir saat geç gitsin ama sağ salim gitsin istiyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 30 yıldır otogarda çalıştığını ifade eden İbrahim Göktürk ise, “Bayram bitti. Yoğunluk tabi ki bir hafta on gün sürecek. On gün sonra yolcu biter. Yalnız gelişler boş” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz