Diyarbakır Ulu Cami'nin gözde tespihçileri

Diyarbakır Ulu Cami'nin önünde yıllardır tezgah açan tespihçiler, gerek şehrin kültürünü anlatarak, gerek tespihlerini satarak vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Haberler 03.09.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ulu Cami denilince akllara tespih tezgahlarnn geldiini söyleyen Murat çnar, Yaklak 15 yldr Diyarbakr Ulu Cami önünde tespih satyorum. Her gün 9-10 gibi tezgahlarmz açyoruz. Bu aralar scaktan dolay tezgahlar, ölen namaznda açyoruz akam namazna kadar. Diyarbakrda tespih kültürü yaklak 15 yldr daha younlat. Dardan gelen vatandalar ve buradaki vatandalar Ulu Caminin önüne geldii zaman tezgahlarmza uramadan gitmezler. Özellikle dardan gelen vatandalar

RENGA RENK TESPHLER

Diyarbakrdan hatra olsun diye tespihlerimizden alrlar. Diyarbakr denilince akla Ulu Cami geliyor tabi tespih tezgahlarmz da Ulu Caminin bir parças haline gelmi durumda. Bizlerde bu konuda elimizden geleni yapyoruz, gelen turistlere Diyarbakr tantmakla birlikte tespih kültürünü de aktarmaya çalyoruz. Gelen her müterinin tarz farkl oluyor bileklik tarz alan da var büyük boy almak isteyen de var. Gençler genelde bileklik boy dediimiz ve kese dediimiz tarz alyorlar, gelen her müterinin zevki farkl oluyor diye konutu.

Yaklak 11 kiinin tespih tezgahnn bulunduu Ulu Caminin önünde tespih almaya geldiini ve artk sürekli olarak buraya gelip buradakilerle sohbet ettiini aktaran Seyfullah Özyalçn, Ulu Camiye ibadetimizi yapmaya geliyoruz. badetten sonra burada bulunan tespihleri almaya geliyoruz, tespihlerle ilgilenirken o esnada sohbet ediyoruz aramzda artk bir ba olutu. Yllardr bu tespihçiler burada Ulu Caminin önünde. Ben buraya geldiimde tespih tezgahlarna uramadan eve gitmiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git