Diyarbakır Valisi Karaloğlu'dan "15 Temmuz" mesajı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberler 16.07.2020 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karalolu, mesajnda vatana kar hyanet ve dalalet içinde bulunan terör çetelerine, çanakkaledeki ayn ruh ve kararllkla 15 Temmuzda verilen destans cevabn milletin birlik iradesinin bir kez daha teyidi olduunu bildirdi.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ), 15 Temmuzda, milletin emaneti olan silahlar, milli iradenin tecelligah olan Türkiye Büyük Millet Meclisine, milli iradenin seçtii Cumhurbakanna, sokaklarda, meydanlarda toplanm sivil insanlara dorulttuunu ifade eden Karalolu, FETÖnün içerde ve dardaki ibirlikçileriyle tarihte görülen en büyük ihanetlerden birine imza attn aktard.

EHADET ERBETN çT

Ayn gece milletimiz, bu büyük ihaneti yenilgiye uratm. Vatanna, bayrana, hürriyetine, istiklaline, istikbaline sahip çkmtr. stiklal airimiz Mehmet Akif Ersoyun Birlik iirinde ifadesini bulan milli karakterimiz, bir kez daha tecelli etmitir. Bu uur ve Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann çarsyla, o gece meydanlara çkan milyonlarca insan, namaz deil ehadet için abdest ald. 251 insanmz ehadet erbeti içti. ifadelerini kullanan Karalolu, mesajnda unlar kaydetti:

HANETLER UNUTMADIK

2 bin 196 kardeimiz yaraland, gazi oldu. Uçaklar, tanklar, bombalar, otomatik silahlar iman dolu gösümüzde söndürdük. 15 Temmuz 2016 gecesinden balayarak 10 Austos 2016 gecesine kadar milletçe vatan nöbeti tuttuk. Hainleri yendik. Her yl 15 Temmuzda vatan nöbetini tekrar ettik, ihaneti unutmamak, ehitleri yad etmek için meydanlarda bulutuk. Bu yl da salgn artlarn dikkate alarak 15 Temmuz gecesi vatan nöbeti için Diyarbakr 15 Temmuz ehitler Parknda olacaz.

Ana Sayfaya Git