Diyarbakır’da 1 Mayıs startı verildi

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs dolayısıyla düzenleyecek eylem ve etkinliklerin startını verdi.

Haberler 14.04.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mays çi ve Emekçiler Bayramnn programna ilikin Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr 1 Nolu ubesinde basn toplants düzenledi. Açklamann yapld salona, Bu düzen böyle gitmez, birlikte deitireceiz, birlikte 1 Maysa pankart asld. Tertip Komitesi, 1 Maysta stasyon Meydannda düzenlenecek miting için Diyarbakr Valiliine bavuru yapt.

Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK) Diyarbakr 1 Nolu ube Bakan ve 1 Mays Tertip Komitesi Bakan Kamuran Ta, Ekonomik kriz, isizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkemizde insanca yaamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlayor. Bu düzenin çarklar, zengini daha zengin etmek, bankalarn kasalarn doldurmak, irketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmu dedi.

1 MAYISA çARI

1 Maysta stasyon Meydannda düzenlenecek mitinge çar yapan Ta, 1 Mays, içi snfnn uluslararas birlik mücadele ve dayanma günü ülkenin dört bir yannda gücümüzü ve cokumuzu meydanlara tadmz bir gün olacaktr. Dünyann her yerinde olduu gibi ilimizde de biz emek ve meslek örgütleri olarak 1 Mays kutlayacaz. rademizi i yeri i yeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceimizi, meydanlarda tüm halkmzla omuz omuza olacamz ilan ediyor, emekten, bartan, demokrasiden, eitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mays Pazar günü saat 10.00da stasyon Meydannda yapacamz mitinge çaryoruz diye belirtti.

Ana Sayfaya Git