Diyarbakır'da 15 Temmuz!

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla “251 Şehit 83 Milyon Şahit” temasıyla ortaklaşa düzenleyeceği etkinlik özel olarak hazırlanan anons otobüsünün, ilahiler eşliğinde kenti gezerek vatandaşları etkinliklere davet etmesiyle başladı.

Haberler 15.07.2020 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii ile Büyükehir Belediyesi, dördüncü yldönümüne giren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü 251 ehit 83 Milyon ahit temasyla kentte çeitli etkinliklerle kutlayacak. 15 Temmuz darbe teebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çkmas uuru ile yine milletçe engellendiinden hareket ederek, bu uurun canl tutulmas amacyla günler öncesinde çalmalarna balayan Diyarbakr Valilii ile Büyükehir Belediyesi hazrlklarn tamamlad.

ANONS OTOBÜSÜ VATANDALARI ETKNLKLERE DAVET ETT

15 Temmuz hain darbe giriimi nedeniyle Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl, özel olarak anons arac hazrlad. Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar ilçelerinin sokaklarn gezen anons arac vatandalara 15 Temmuzla ilgili ezgiler ve ilahiler dinletti. Anons arac ayrca vatandalar kentte düzenlenecek olan etkinliklere davet etti. Vatandalar, kentin sokaklarn gezen anons aracna evlerinin balkon ve pencerelerine çkarak elik etti.

15 TEMMUZ çETL ETKNLKLERLE KUTLANACAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri, Dicle lçesi Pekmezciler Mahallesinde saat 13.00da ehit Polis Memuru Halit Gülserin kabri ziyaret edilerek dua okunacak. Daha sonra Ergani lçesine geçilerek ehit Askeri çobann Kabrini ziyaret edilecek. Saat 16.30da ise Diyarbakr Ulu Cami de ehitler çin Mevlid- erif okunup, Hatm- erif duas okunup ikindi namaz klnacak. Saat 20.00da ise 15 Temmuz ehitler Parknda anma program gerçekletirilecek. Maske, mesafe ve temizlik kurallarna son derece önem verilecek etkinlikte vatandalar alana ate ölçümü, maske datm ve dezenfekte ileminden sonra alnacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri gece yars saat 00.13te ve sabah ezan öncesi saat 03.18de okunacak selalarn ardndan sona erecek.

Ana Sayfaya Git