Diyarbakır'da 7 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

Diyarbakır Sağlık Platformu, Kovid-19 nedeniyle kente yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 7'ye çıktığını duyurdu.

Haberler 08.09.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, koronavirüs salgnna yakalandktan sonra yaamn yitiren Dr. Mehmet Kan anmak ve önlem alnmad için salk çalanlarnn yaamn yitirmesine dikkat çekmek amacyla l Salk Müdürlüü önünde açklama yapt. Açklamada, Ölmek deil yaamak ve yaatmak istiyoruz yazl pankart açlrken, salkçlar Kann fotoraflar tad.

HER SAAT BR ARKADAIMIZ VRÜSE YAKALANIYOR

SES Diyarbakr ubesi Ebakan iyar Güldiken, ihmaller yüzünden salk çalanlarnn birer birer yaamn yitirdiini belirterek, Ellerindeki olanaklar doru kullanamadklar için her gün, her saat, her dakika bir arkadamz virüse yakalanyor. Yaamn yitiriyor. Salk örgütleri olarak hep bir arada durmay önemsiyoruz. Bu ihlallere karn hep beraber mücadele edeceiz dedi.

ÖZGÜN VE ÖFKELYZ

Diyarbakr Tabip Odas (DTO) Bakan Elif Turan ise kentte yaamn yitiren salk çalan saysnn 7ye ulatn kaydederek, bunun en büyük etmelerinden birinin koruyucu ekipman eksiklii olduunu söyledi. Her gün onlarca salk çalannn koronavirüse yakalandn belirten Turan, Özgünüz ama öfkeliyiz de. Koruyucu ekipmanlar hem yetersiz hem de kalitesiz. Birileri baar algs oluturmaya çalrken, arkadalarmz virüse yakalanarak yaamn yitiriyor. Bu alg yerine salk çalanlarnn yaam hakkn gözeten bir adm atlsn. Tüm yük salk emekçilerinin omuzundadr. çalma koullar düzeltilmeli diye seslendi.

Ana Sayfaya Git