Diyarbakır’da aşı kuyruğu!

Diyarbakır'da Forum Diyarbakır AVM dahil 3 ayrı mobil aşı noktasında vatandaşlar Kovid-19'a karşı aşılanmaya başlandı. Aşı noktalarında kuyruklar oluşurken, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin "Aşımızı olalım" çağrısı yaptı.

Haberler 26.06.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da, balatlan a seferberliini daha da yaygnlatrmak ve hzlandrabilmek için Diyarbakr Forum AVM dahil, merkez Sur lçesinde bulunan tarihi Ulu Cami avlusu olmak üzere üç ayr noktada Covid-19 mobil a uygulama noktas kuruldu. Vatandalar sraya girerek randevu almadan a olmak için sraya girdiler.

FORUM AVMDA RANDEVUSUZ AI

Diyarbakr l Salk Müdürlüü ile Form Diyarbakr arasnda yaplan anlama ile Covid 19 a uygulama noktas oluturuldu. Forum Diyarbakr Alveri Merkezi zemin katnda oluturulan Covid 19 a noktasyla vatandalara randevusuz a yaplmaya baland. Forum Diyarbakr AVMden yaplan açklamada, Tüm hijyen tedbirlerini alarak açm olduumuz Covid 19 a uygulama noktamz Diyarbakr halkna ve çalanlarmzn hizmetine sunduk denildi.

ULU CAM ÖNÜNDE KUYRUKLAR

Diyarbakr l Salk Müdürlüü tarafndan kentin Sur lçesinde bulunan tarihi mekanlarndan Ulu Cami avlusunda mobil a noktas kuruldu. Kurulan a noktasnda vatandalar randevu almadan sraya girip Covid-19 as oldu. Ulu Cami avlusunda kurulan Covid-19 a noktasn ziyaret eden Diyarbakr l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, a olan vatandalarla yakn ilgilenerek a olmalarn salad.

SALIK HZMET VATANDAIN AYAINDA

Yaplan a çalmalar hakknda bilgi veren l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, önümüzdeki günlerde oluturulacak ekiplerle ev ev gezip alama yaplacan belirterek, Eylül ay içerisinde okullarn açlmas gündemde. çocuklarmzn okullarna daha salkl bir ekilde gitmesinin, ayn zamanda toplumsal olarak da eski salkl, maskesiz günlere dönebilmenin en rahat kestirme yolu olarak ay görüyoruz. Salk hizmetinin vatandan ayana götürüyoruz dedi.

Park ve bahçelerde de a stantlarmz açacaz

PARK VE BAHçELERDE AI STANTLARI AçIYORUZ

A noktalar sayesinde vatandalarn 40-45 dereceyi bulan scakta, alarn serin ve gölge bir ortamda rahat ekilde yaptrabildiini belirten Tekin, nallah bundan sonraki süreçte de bu a noktalarmz arttracaz. Bugün (dün) Diyarbakrda Forum Diyarbakr AVM olmak üzere 2 AVM ve Ulu Camide olmak üzere 3 farkl noktada alama hizmetini balattk. Yarn(bugün) baka bir AVMde daha stant kuracaz. Özellikle vatandalarn urak yeri olan park ve bahçelerde de stantlarmz açp vatandamzn bu alama hizmetini ayana kadar götürmek istiyoruz. Bilimsel olarak ann hastane yatnda yüzde 80in, ölümlerde ise yüzde 90n üzerinde bir azalma saladnn kantlanmtr. Dünyaya 160n üzerinde ülke aya ulaamazken Allaha çok ükür ki Türkiyede yeteri kadar amz var. Bütün vatandalarmzn gerek salk tesislerimizde gerekse a noktalarmzda alarn olmalarn temenni ediyorum diye konutu.

VATANDAIN BÜYÜK MEMNUNYET

Vatandalardan Erturul Yalçn da cuma namaz sonrasnda gördüü a noktasnda a yaptrdn söyledi. Ann ayaklarna kadar getirildiini belirten Yalçn, Ben de bundan faydalanp am oldum. Bu hizmeti ayamza getirdikleri için salk personellerine çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Bayram Ecer de asn yaptrdn aktararak Herkes a olsun, Salk Bakanl kapmzn önüne kadar hizmeti getirmi. Camiden çkan vatandalar asn oluyor. Salk çalanlarna da çok teekkür ederim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git