Görüş Bildir

Diyarbakır’da aşı kuyruğu!

Diyarbakır'da Forum Diyarbakır AVM dahil 3 ayrı mobil aşı noktasında vatandaşlar Kovid-19'a karşı aşılanmaya başlandı. Aşı noktalarında kuyruklar oluşurken, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin "Aşımızı olalım" çağrısı yaptı.

Diyarbakır’da aşı kuyruğu!

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da, başlatılan aşı seferberliğini daha da yaygınlaştırmak ve hızlandırabilmek için Diyarbakır Forum AVM dahil, merkez Sur İlçesinde bulunan tarihi Ulu Cami avlusu olmak üzere üç ayrı noktada Covid-19 mobil aşı uygulama noktası kuruldu. Vatandaşlar sıraya girerek randevu almadan aşı olmak için sıraya girdiler.

FORUM AVM'DA RANDEVUSUZ AŞI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ile Form Diyarbakır arasında yapılan anlaşma ile Covid 19 aşı uygulama noktası oluşturuldu.  Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi zemin katında oluşturulan Covid 19 aşı noktasıyla vatandaşlara randevusuz aşı yapılmaya başlandı. Forum Diyarbakır AVM'den yapılan açıklamada, "Tüm hijyen tedbirlerini alarak açmış olduğumuz Covid 19 aşı uygulama noktamızı Diyarbakır halkına ve çalışanlarımızın hizmetine sunduk" denildi.

ULU CAMİ ÖNÜNDE KUYRUKLAR

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentin Sur İlçesinde bulunan tarihi mekanlarından Ulu Cami avlusunda mobil aşı noktası kuruldu. Kurulan aşı noktasında vatandaşlar randevu almadan sıraya girip Covid-19 aşısı oldu. Ulu Cami avlusunda kurulan Covid-19 aşı noktasını ziyaret eden Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, aşı olan vatandaşlarla yakın ilgilenerek aşı olmalarını sağladı.

SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINDA

Yapılan aşı çalışmaları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, önümüzdeki günlerde oluşturulacak ekiplerle ev ev gezip aşılama yapılacağını belirterek, "Eylül ayı içerisinde okulların açılması gündemde. Çocuklarımızın okullarına daha sağlıklı bir şekilde gitmesinin, aynı zamanda toplumsal olarak da eski sağlıklı, maskesiz günlere dönebilmenin en rahat kestirme yolu olarak aşıyı görüyoruz. Sağlık hizmetinin vatandaşın ayağına götürüyoruz” dedi.

“Park ve bahçelerde de aşı stantlarımızı açacağız”

PARK VE BAHÇELERDE AŞI STANTLARI AÇIYORUZ

Aşı noktaları sayesinde vatandaşların 40-45 dereceyi bulan sıcakta, aşılarını serin ve gölge bir ortamda rahat şekilde yaptırabildiğini belirten Tekin, "İnşallah bundan sonraki süreçte de bu aşı noktalarımızı arttıracağız. Bugün (dün) Diyarbakır'da Forum Diyarbakır AVM olmak üzere 2 AVM ve Ulu Cami'de olmak üzere 3 farklı noktada aşılama hizmetini başlattık. Yarın(bugün) başka bir AVM'de daha stant kuracağız. Özellikle vatandaşların uğrak yeri olan park ve bahçelerde de stantlarımızı açıp vatandaşımızın bu aşılama hizmetini ayağına kadar götürmek istiyoruz. Bilimsel olarak aşının hastane yatışında yüzde 80'in, ölümlerde ise yüzde 90'ın üzerinde bir azalma sağladığının kanıtlanmıştır. Dünyaya 160'ın üzerinde ülke aşıya ulaşamazken Allah'a çok şükür ki Türkiye'de yeteri kadar aşımız var. Bütün vatandaşlarımızın gerek sağlık tesislerimizde gerekse aşı noktalarımızda aşılarını olmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞIN BÜYÜK MEMNUNİYETİ

Vatandaşlardan Ertuğrul Yalçın da cuma namazı sonrasında gördüğü aşı noktasında aşı yaptırdığını söyledi. Aşının ayaklarına kadar getirildiğini belirten Yalçın, "Ben de bundan faydalanıp aşımı oldum. Bu hizmeti ayağımıza getirdikleri için sağlık personellerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bayram Ecer de aşısını yaptırdığını aktararak "Herkes aşı olsun, Sağlık Bakanlığı kapımızın önüne kadar hizmeti getirmiş. Camiden çıkan vatandaşlar aşısını oluyor. Sağlık çalışanlarına da çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi