Diyarbakır’da depremde hayatını kaybedenler için meşaleli yürüyüş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1’nci yıl dönümünde, depremden etkilenen Diyarbakır’ın da arasında olduğu kentlerde anmalar yapılacak. İlk deprem saati olan 04.17’de ise, meşaleli yürüyüşler yapılacak.

Haberler 05.02.2024 - 11:22 Son Güncelleme : 05.02.2024 - 11:22

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır yıkımın yaşandığı Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır ve Şanlıurfada depremin yıl dönümü dolayısıyla bugün ve yarın çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

ADIYAMAN

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhanın da katılımıyla, bugün saat 12.00da Karapınar Cemevi ziyaret edilecek. Saat 14.00te ise DEM Parti konteynır alanının bulunduğu Karapınar Mahallesinde halk buluşması gerçekleştirecek. Saat 16.00da ise çelikhan ilçesine bağlı Bulam Beldesinde halk buluşması gerçekleştirilecek.

KAHRAMANMARAŞ

Depremin Merkez üssü Kahramanmaraş ise DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlarının katılımıyla bugün 11.30da mezarlık ziyareti gerçekleştirilecek. Saat 13.00te ise depremde yıkımın yaşandığı Dulkadiroğlu ilçesine bağlı çiğili köyü ziyaret edilecek. Ardından saat 14.00da Narlı ilçesindeki cemevi ziyaret edilecek. Partililer saat 15.00da ise depremde büyük hasar alan depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde depremzedeleri ziyaret edecek.

MALATYA

DEM Parti Malatya İl Örgütü, 6 Şubatta Tuncer Bakırhanın katılımıyla saat 11.00de Cemal Gürsel konteynır kentinde kalan depremzedeleri ziyaret edecek. Saat 12.00da Yeşilyurt ilçesinde bulunan DEM Partinin konteynır alanında depremzedelere lokma dağıtılacak. Program saat 12.30da çırmık ilçesi Emeksiz kavşakta yapılacak halk buluşması ile son bulacak.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu da 6 Şubatta merkez Haliliye ilçesindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde saat 12.30da basın açıklaması düzenleyecek. Ardından da saat 18.00da depremde yaşamını yitirenlerin anısına Karaköprü ilçesinde bir salonunda mevlit okutulacak.

GAZİANTEP

Gaziantepte Emek ve Demokrasi Platformu, depremde ağır hasar alan İslahiye ilçesinde 6 Şubatta saat 17.30da Demokrasi Meydanında basın açıklaması gerçekleştirecek.

04.17de anma

Depremden etkilenen tüm kentlerde, 6 Şubatta ilk deprem saati olan 04.17de kent merkezlerinde meşaleli yürüyüşler gerçekleştirilecek ve açıklamalar yapılacak.

Ana Sayfaya Git