Diyarbakır’da depremde hayatını kaybedenler için meşaleli yürüyüş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1’nci yıl dönümünde, depremden etkilenen Diyarbakır’ın da arasında olduğu kentlerde anmalar yapılacak. İlk deprem saati olan 04.17’de ise, meşaleli yürüyüşler yapılacak.

Diyarbakır’da depremde hayatını kaybedenler için meşaleli yürüyüş

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır yıkımın yaşandığı Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da depremin yıl dönümü dolayısıyla bugün ve yarın çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

ADIYAMAN

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da katılımıyla, bugün saat 12.00’da Karapınar Cemevi ziyaret edilecek. Saat 14.00’te ise DEM Parti konteynır alanının bulunduğu Karapınar Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirecek. Saat 16.00’da ise Çelikhan ilçesine bağlı Bulam Beldesi’nde halk buluşması gerçekleştirilecek.

KAHRAMANMARAŞ

Depremin Merkez üssü Kahramanmaraş ise DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğları’nın katılımıyla bugün 11.30’da mezarlık ziyareti gerçekleştirilecek. Saat 13.00’te ise depremde yıkımın yaşandığı Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çiğili köyü ziyaret edilecek. Ardından saat 14.00’da Narlı ilçesindeki cemevi ziyaret edilecek. Partililer saat 15.00’da ise depremde büyük hasar alan depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde depremzedeleri ziyaret edecek.

MALATYA

DEM Parti Malatya İl Örgütü, 6 Şubat’ta Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla saat 11.00’de Cemal Gürsel konteynır kentinde kalan depremzedeleri ziyaret edecek. Saat 12.00’da Yeşilyurt ilçesinde bulunan DEM Parti’nin konteynır alanında depremzedelere lokma dağıtılacak. Program saat 12.30’da Çırmık ilçesi Emeksiz kavşakta yapılacak halk buluşması ile son bulacak.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu da 6 Şubat’ta merkez Haliliye ilçesindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde saat 12.30’da basın açıklaması düzenleyecek. Ardından da saat 18.00’da depremde yaşamını yitirenlerin anısına Karaköprü ilçesinde bir salonunda mevlit okutulacak.

GAZİANTEP

Gaziantep’te Emek ve Demokrasi Platformu, depremde ağır hasar alan İslahiye ilçesinde 6 Şubat’ta saat 17.30’da Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek.

04.17’de anma

Depremden etkilenen tüm kentlerde, 6 Şubat’ta ilk deprem saati olan 04.17’de kent merkezlerinde meşaleli yürüyüşler gerçekleştirilecek ve açıklamalar yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz