Diyarbakır'da ekmek zammına tepki

Diyarbakır’da 2,5 liradan satılan 400 gram pide ekmeği, 500 grama çıkarılarak 3,5 liradan satılmaya başlandı. Halk yapılan zamma “Yoksul insanlarımız karınlarını ekmekle doyuruyor ama artık ekmek de bulamayacaklar” diyerek tepki gösterdi

Haberler 11.02.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda pide ekmeine zam yapld. Daha önce 2,5 liradan satlan 400 gramlk pide ekmei, 100 gram artrlarak 3,5 liradan satlmaya baland. Diyarbakrda uzun süredir ekmee zam yaplmadn belirten frnc esnaflar, un ve maya fiyatlarna gelen zamlarn ardndan ekmee zam yaplmasnda geç kalnd görüünde.

Zam orannn düük olduunu savunan frnclar, yurttalardan yer yer tepkiler aldklarn da dile getirdi. Halk, temel gda maddesi olarak ucuz olmas gerekirken ekmee bu kadar zam yaplmasna öfkeli.

NSANLAR PERAN HALDE

Pandemiden kaynakl isiz kalp, çalacak yeni bir i bulamadn söyleyen Murat Yldrm (24) insanlar perian halde iken ekmee zam yaplmasn itiraz etti.Yldrm, Maddi durumu olmayan insanlarn bu kadar paras yok. Bu insanlar ekmee bu kadar para vermeyecekler, çünkü insanlar perian halde. Asgari ücrete çalan ve kirada oturan biri muhtemelen o ekmei alamayacak. Ekmek daha önce 1 lirayd, sonra 2,5 oldu. imdi de 3,5 liraya çkardlar. Bu zamlar kabul etmiyoruz. Ekmek eski fiyata satlsn daha iyi olur diye konutu.

KARINLARINI EKMEKLE DOYURANLAR ONU DA BULAMAYACAK

ktidarn halka dönük refah söylemlerinin gerçek d olduunu dile getiren emekli öretmen eyhmus iray (75) da, isizlik her geçen gün artarken ekmee bu oranda zam oranna tepki gösterdi.

iray, Ekmek 3,5 lira olmu. Vallahi çocuklar olan insanlarn, bu paraya ekmek alabileceklerini düünmüyorum. Zaten insanlarmz yemek olsa olmasa ekmee yükleniyorlar. Yoksul insanlarmz karnlarn ekmekle doyuruyor ama artk ekmek de bulamayacaklar dedi.

ESKDEN 3, MD 2 EKMEK ALIYORUZ

Ald 1300 lira emeklilik maa ile geçinmeye çaltn söyleyen Vahibe Avran (58) ise, Ekmei 3,5 lira yapmlar. Oturduumuz ev kira ve 3 kii yayoruz. Bu parayla nasl geçineceiz? diye sordu.

Bu hükümet iktidarda oldukça hayatlarnn böyle olacan ifade eden Avran, içerisinde bulunduklar durumu u sözlerle dile getirdi: Yemek bile yiyemez hale geldik. Her ey çok pahal. Eskiden üç ekmek alrdk, u an iki ekmek. Eskiden iki kilo aldmz bir gdann u an bir kilosunu alabiliyoruz. Kendisi sarayda yayor, bizi de eziyor. Allah hakkmz yanna brakmaz inallah. Mesele sadece ekmek deil ki. Ekmek alsan ekmekle yiyecek baka yiyecek de alman gerekiyor.

NSANLAR EN AZINDAN EKMEK YYEBLSN

Üniversite örencisi olan Murat Solmaz (20) da yaplan son zamla birlikte artk ekmek de yiyemez hale geleceklerini ifade etti.

Solmaz, Ekmein bu kadar pahal olmamas lazm. Dolmu zaten 2,5 lira olmu. Artk dolmulara da binemiyoruz. Galiba bizi olimpiyatlara hazrlyorlar! Ekmek, herkesin ihtiyaç duyduu ve boazndan geçmesi gereken bir ihtiyaç. Bu yüzden ekmek fiyatn düürmeliler. nsanlar aç kalmasnlar, en aznda ekmek yiyebilsin dedi.

Ana Sayfaya Git