Diyarbakır'da 'Fetih Yürüyüşü'

Diyarbakır Fethi'nin 1382'nci yılı etkinlikleri kapsamında, Fetih Camisi'nden, sahabenin kabrinin bulunduğu Hazreti Süleyman Camii'ne yürüyüş düzenlendi.

Haberler 28.05.2021 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

aban YILMAZ

DYARBAKIR-Diyarbakrda Fetih Haftas etkinlikleri kapsamnda kent protokolü, milletvekilleri, siyasi parti, sivil toplum kurulular temsilcileri ve halk slam ordusunun karargahn kurduu Dicle Üniversitesi kampüsündeki Fetih Camisinde Fetih Yürüyüü nedeniyle bir araya geldi.

FETH YÜRÜYÜÜ

Tekbir ve salavatlarla, fetihte ehit olan sahabenin kabrinin bulunduu çkaledeki Hz. Süleyman Camiine kadar gerçekletirilen yürüyüte, 100 genç ellerinde bayrak ve mealelerle kortej oluturdu. Hazreti Süleyman Camisinde klnan sabah namaznn ardndan ehit sahabeler için Kuran- Kerim okundu ve dua edildi.

Diyarbakr fetheden sahabe ve ehitlere borçlu olduklarn anlatan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu katlm gösterenlere teekkür etti. Program, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayrn yapt dua ile sona ererken, katlmclara çorba ikramnda bulunuldu.

BSKLET YÜRÜYÜÜ

Öte yardan, Kayapnar ilçesinde valilik koordinesinde Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Derneinin organize ettii etkinlik için gönüllü gençler ve sporculardan oluan 250 bisikletli, Park 75te bir araya geldi. Bisiklet turunda gençler ve sporcular Kayapnardaki Park 75ten Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisine kadar pedal çevirdi.

Ana Sayfaya Git