Diyarbakır'da hamsi festivali

Diyarbakır’ın Dağkapı Meydanı’nda ‘Halay da bizim, horon da bizim’ temasıyla hamsi festivali düzenlendi. Festivalde pişirilen 3 ton hamsi, 15 bin kişiye dağıtıldı.

Haberler 17.01.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Belediyesi ile karde belediye olan Trabzonun Of Belediyesi, Dakap Meydannda Halay da bizim, horon da bizim temasyla düzenlenen hamsi festivali, youn ilgi gördü. Halay ve horon ekiplerinin gösterisi ile balayan festivalde, maske, sosyal mesafe ve hijyenik ortam gözard edildi.

HUZUR VE KARDELMZ BOZULMAK STEND

Festivale ev sahiplii yapan merkez Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, son 40 yldr bu topraklarda huzurun, kardeliin bozulmak istendiini söyledi. Tüm oyunlar bozduklarn belirten çiftçi, Biz biriz beraberiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazyla, çerkeziyle, kuzeylisiyle, güneylisiyle, dousuyla, batsyla biriz, beraberiz ve birlikte büyük bir milletiz, Türkiye Cumhuriyetiyiz. Diyarbakr çok özel bir ehir. Bu ehir güzellikleri hak ediyor. Yllardr oluturulan yanl alglar bu ehrin yanl tantlmasna sebep oldu. Buras medeniyetin, insanln merkezi. slamiyetin Anadoluya kaplarn açan çok özel bir ehir. Bu ehre hepimizin sahip çkmas lazm. Diyarbakrl Diyarbakra sahip çkarsa, huzuruna sahip çkarsa, bu ehrin güzelliklerini bütün dünya ile paylarsa, bu ehir çok ksa sürede çok önemli yerlere gelecek. Birbirimiz tanmaya ihtiyacmz var diye konutu.

3 TON HAMS PRLD

Dakap Meydannda oluturulan mutfakta büyük kazanlarda Oftan getirilen hamsiler özenle piirildi. Protokol tarafndan, ekmek arasna konulan hamsiler, sraya giren vatandalara datld. 3 ton hamsinin piirildii alanda, 15 bin kiiye datm yapld. Festival, horon ile halay ekiplerinin gösterisiyle devam etti.

Ana Sayfaya Git