Diyarbakır’da korkutan korona virüs görüntüsü

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 273 odanın gece saatlerinde neredeyse tüm odaların ışıkları yanarken görüntülendi.

Haberler 06.08.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Korona virüs vaka saylarnn her geçen gün artt Diyarbakrda, 2 pandemi hastanesinden biri olan 273 oda ve 546 yatakl Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin neredeyse tüm odalarn klar yanyor. Kurban Bayram öncesi klarn çou kapal olan hastane, bayramn ardndan hastane önündeki hareketlilik ve gece açk olan klar ile dikkat çekiyor.

Ülke genelinde 4 Austos tarihi itibariyle 262 bin 48 testte 26 bin 822 vaka tespit edildi. Korona virüs nedeniyle 122 kii hayatn kaybederken, 6 bin 96 kiinin de tedavisi ve karantinas sona erdi.

Aya ilginin azl vakalar artrd

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde servisler yeniden açlmaya baland kentte, vatandalarn tedbiri elden brakmas ve aya olan ilgilerinin azlndan vaka saylarnda da büyük artlar yaanmasna sebep oldu. Kurban Bayram öncesi günlük 45-50 civarnda vaka varken, bayram sonras 6-8 kat artmasyla hastane klar tekrara yanmaya balad. Youn bakmlardaki hastalarn artmasyla, kapal olan servisler de tekrar açld.

Hastane önünde ambulans hareketlilii

Vaka saylar 100 binde 300ün üzerinde seyrettii kentte hastane önünde ambulans hareketlilii salgnn boyutunu ortaya koyarken, birçok vatandan da korona virüs testi vermek için srada bekledii görüldü.

Uzmanlar, vatandalar kalabalk ortamlarda bulunmamalar ve maske takmadan dolamamalarn isterken, a olmayan bir an önce a olmalar çarsnda bulundular.

Ana Sayfaya Git