Diyarbakır'da PKK'ya ait 5 ayrı sığınak bulundu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve kırsal alanda 'Bayrak-37 Şehit Jandarma Üstçavuş Hüseyin Gümüş Müşterek Birlik Operasyonu'na başlatıldı. Operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, PKK'ya ait 5 ayrı sığınak bulundu.

Haberler 14.01.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani ve Lice ilçeleri arasnda kalan dalk ve krsal alanda faaliyet yürüten ve bu bölgede bulunan yerleim yerlerinde barnan aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen örgüt üyeleri ile ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacyla 11 Ocak 2017 tarihinde Bayrak-37 ehit Jandarma Üstçavu Hüseyin Gümü Müterek Birlik Operasyonu balatld.

5 SIINAK BULUNDU

Operasyonda 12 Ocak 2017 tarihi itibariyle; aralarnda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan aranan PKK ibirlikçisinin de bulunduu 3 kii ile kasten adam öldürme suçundan aranan 1 kii olmak üzere toplam 4 kii yakalanarak gözaltna alnd.

Operasyon bölgesinde temas aramas neticesinde PKKya ait 5 ayr snak tespit edildi. Snaklar içerisinde; toz gübre, el yapm patlayc yapmnda kullanlan içi bo dökme demir, amonyum nitrat, 1100 adet torpil olarak tabir edilen patlayc madde, muhtelif tipte piller, mutfak tüpleri ve çok miktarda yaam ve gda malzemesi ele geçirildi.

GENç ÖLGESNDE

Buarada, 49uncu Komando Tugay Komutanl tarafndan, 31 Aralk 2016 07 Ocak 2017 tarihleri arasnda Bingöl Genç ilçesi krsalnda ar k artlarnda 8 gün süre ile ehit Piyade Binba Turgay çelik-5 Operasyonu düzenlendi. Operasyonda 7 adet snak ve bir adet depo tespit edilerek imha edildi. Tespit edilen depo ve snaklarda, el yapm patlayc ve snak yapmnda kullanlan malzemeler ile muhtelif yaam malzemeleri bulundu.

GENçTE ESRAR

Öte yandan Diyarbakr ve Genç ilçesine bal Yayla köyü ile Lice ilçesi Örtülü köyü arasnda bulunan tarlalara dün e zamanl operasyon düzenlendi. Zanllarn Diyarbakrdaki ikametlerindeki aramada, 48 gram esrar, PKKy simgeleyen renklerde ip örgü, atk ve bez parças ile üzerinde özgürlüün bedeli yazl duvar saati bulundu. Yayla köyünde 2 zanlnn ortak kullanmndaki ev ve eklentilerinde ise topraa gömülü 132 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltna alnan 2 zanlnn jandarmadaki ilemleri sürüyor.

KANDLE HAREKAT!

TÜRK Silahl Kuvvetleri 6 Ocak 2017 tarihinde Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatnda 11 terörist etkisiz hale getirildiini açklad. 06 Ocak 2017 tarihinde 18.58-19.55 saatleri arasnda Irak kuzeyi Kandil bölgesine, alnan anlk bir istihbaratn deerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait sava uçaklar ile hava harekt düzenlenmiti. Bölgede tespit edilen teröristlerinde içinde bulunduu snak ve barnaklardan oluan 11 hedef ate altna alnarak imha edilmiti. Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan hava harekatna ilitin bugün yapt açklamada 11 terörist etkisiz hale getirildiini belirtildi.

Ana Sayfaya Git