Diyarbakır'da PKK'ya ait 5 ayrı sığınak bulundu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve kırsal alanda 'Bayrak-37 Şehit Jandarma Üstçavuş Hüseyin Gümüş Müşterek Birlik Operasyonu'na başlatıldı. Operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, PKK'ya ait 5 ayrı sığınak bulundu.

Diyarbakır'da PKK'ya ait 5 ayrı sığınak bulundu

Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve kırsal alanda faaliyet yürüten ve bu bölgede bulunan yerleşim yerlerinde barınan aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen örgüt üyeleri ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek amacıyla 11 Ocak 2017 tarihinde 'Bayrak-37 Şehit Jandarma Üstçavuş Hüseyin Gümüş Müşterek Birlik Operasyonu' başlatıldı.

5 SIĞINAK BULUNDU

Operasyonda 12 Ocak 2017 tarihi itibariyle; aralarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan PKK işbirlikçisinin de bulunduğu 3 kişi ile kasten adam öldürme suçundan aranan 1 kişi olmak üzere toplam 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon bölgesinde temas araması neticesinde PKK'ya ait  5 ayrı sığınak tespit edildi. Sığınaklar içerisinde; toz gübre,  el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan içi boş dökme demir, amonyum nitrat, 1100 adet torpil olarak tabir edilen patlayıcı madde, muhtelif tipte piller, mutfak tüpleri ve çok miktarda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.

GENÇ ÖLGESİNDE

Buarada, 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 31 Aralık 2016 – 07 Ocak 2017 tarihleri arasında Bingöl Genç ilçesi kırsalında ağır kış şartlarında 8 gün süre ile 'Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-5 Operasyonu' düzenlendi. Operasyonda 7 adet sığınak ve bir adet depo tespit edilerek imha edildi. Tespit edilen depo ve sığınaklarda, el yapımı patlayıcı ve sığınak yapımında kullanılan malzemeler ile muhtelif yaşam malzemeleri bulundu.

GENÇTE ESRAR

Öte yandan Diyarbakır ve Genç ilçesine bağlı Yayla köyü ile Lice ilçesi Örtülü köyü arasında bulunan tarlalara dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Zanlıların Diyarbakır'daki ikametlerindeki aramada, 48 gram esrar, PKK'yı simgeleyen renklerde ip örgü, atkı ve bez parçası ile üzerinde "özgürlüğün bedeli" yazılı duvar saati bulundu. Yayla köyünde 2 zanlının ortak kullanımındaki ev ve eklentilerinde ise toprağa gömülü 132 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 zanlının jandarmadaki işlemleri sürüyor.

KANDİLE HAREKAT!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri 6 Ocak 2017 tarihinde Kandil bölgesine düzenlenen hava harekatında 11 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.  06 Ocak 2017 tarihinde 18.58-19.55 saatleri arasında Irak kuzeyi Kandil bölgesine, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmişti. Bölgede tespit edilen teröristlerinde içinde bulunduğu sığınak ve barınaklardan oluşan 11 hedef ateş altına alınarak imha edilmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatına iliştin bugün yaptığı açıklamada 11 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz