Diyarbakır'da Şehir Hastanesi kuruluyor

Yerel ve ulusal medya kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kentin gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberler 25.05.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-AK Parti Diyarbakr l Bakanlnda yerel ve ulusal basnla bir araya gelen AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, Diyarbakrda salk ve ekonomi alannda yaplmas planlanan projeler hakknda bilgi aktard.

Diyarbakrda ehir hastanesi kurulmas için hazrlklarn sürdüünü ve haziran aynda yeni bir aamaya geçeceini belirten Aydn Bilindii üzere Diyarbakrmzda ehir hastanesi kurulmas için hükümetimiz bir hazrlk içerisindedir. Bu hazrlklar belli bir aamaya ulam durumdadr. Diyarbakr ehir Hastanesi Projesi haziran ay içerisinde yeni bir aamaya geçecektir. ehir Hastanesinin yeri ile alan hazrlanmakta olan projesel çizim ile birlikte Salk Bakanlmza teslim edilecektir. dedi.

Kadn Doum ve çocuk Hastanesi genel bir hastaneye dönütürülüyor

Kadn Doum Hastanesinin daha büyük bir hastaneye dönütürülüp birçok alanda hizmet vereceini söyleyen Aydn Kayapnar ilçemizde 439 dönüm alan üzerinde kurulmas için hazrlklar yaplan Diyarbakr ehir Hastanesi, bakanlmzn genel bütçesiyle temmuz aynda ihaleye çkacak ve 2021 yl içerisinde temeli atlacaktr. Ayrca, Balar ilçemiz snrlar içerisinde Urfa Bulvar üzerinde bulunan Kadn Doum ve çocuk Hastanemizin genel bir hastaneye dönütürülmesi ve müstakil olarak Balar Devlet Hastanesi olmas için Salk Bakanlmzn ayr bir çalmas devam etmektedir. ifadelerini kulland.

Diyarbakr Kent Konseyinin doru bir temelde kurulabilmesi için gerekli çalmalar ve görümeler yaptklarn vurgulayan Aydn, Belediye Bakan vekilimizle yaptmz görümeler sonucunda kurulacak Diyarbakr Kent Konseyi ile ilgili fikirlerimizi paylatk. Kurulacak Kent Konseyinde bakanlk makamnn çok önemli olduunu, ehrin sorunlarn ve ihtiyaçlarn bilen, parti gömlei tamayan, farkl siyasi görüteki insanlarmz tarafndan da makbul karlanacak bir ismin bu konseyin banda olmas gerektii konusunu dile getirdik. Yaknda somutlatrarak kamuoyu ile paylalacak Diyarbakr Kent Konseyi Projesiyle ehrimizin çok önemli bir oluuma sahip olacana inanyoruz. eklinde konutu.

326 bin ihtiyaç sahibine toplam 661 milyon destek saland

Konumasnn devamnda Diyarbakrda bir bulvara Necmettin Erbakan isminin verilmesi için de çar yapan Aydn, son olarak salgn sürecinde halka hibeyle datlan 660 milyonu akn yardmn hangi çerçevede datldn da u ifadelerle açklad.

Hükümetimizin o güne kadar yaklak 600 milyon liralk yardm sadece Diyarbakrmza yapmtk. Bir ay sonra yani günümüzde bu rakam 661 milyon 490 bin 117 TLdir. Bu para da toplamda 326 bin 077 vatandamza sosyal destek program, Biz Bize Yeteriz Türkiyem, Ksa çalma Ödenei, Nakdi Ücret Destei, sizlik Ödenei ve Normalleme destei olarak ödenmitir. ki toplantmz arasnda tam 61 milyon lira paray daha karlksz olarak hükümetimiz Diyarbakrl ihtiyaç sahibi kardelerimize datmtr.

Diyarbakr yatrm ehri haline getireceiz

Gündemi deerlendirme toplantsnda basn mensuplarnn da sorularn cevaplayan Aydn, Diyarbakra yatrm yapmalar için birçok i adam ile görütüklerini ve baz projeler üzerinde çaltklarn söyleyerek Elbette i adamlar yatrm güvenli yerlere yaparlar. Diyarbakr, çok ükür u anda o güveni veriyor ve mutlaka bunun karl olarak kentimize yatrmlar yaplacaktr. ehrimizde fabrika ve otellerle ilgili önemli çalmalar yaplyor. Baz projeler henüz açklanmad için ismen zikretmem doru olmaz ama böyle çalmalar var. Normalde Gaziantepin sahip olduu sanayiler ya da holdingler, Diyarbakrda kurulmalyd ama terör nedeniyle bu olmad. Ama son yllarda tesis edilen huzur ortamnn meyvelerini birkaç yl sonra hepimiz alacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git