Diyarbakır'da Şehir Hastanesi kuruluyor

Yerel ve ulusal medya kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kentin gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi kuruluyor

DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yerel ve ulusal basınla bir araya gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır'da sağlık ve ekonomi alanında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aktardı.

Diyarbakır'da şehir hastanesi kurulması için hazırlıkların sürdüğünü ve haziran ayında yeni bir aşamaya geçeceğini belirten Aydın "Bilindiği üzere Diyarbakır’ımızda şehir hastanesi kurulması için hükümetimiz bir hazırlık içerisindedir. Bu hazırlıklar belli bir aşamaya ulaşmış durumdadır. Diyarbakır Şehir Hastanesi Projesi haziran ayı içerisinde yeni bir aşamaya geçecektir. Şehir Hastanesinin yeri ile alanı hazırlanmakta olan projesel çizim ile birlikte Sağlık Bakanlığımıza teslim edilecektir." dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi genel bir hastaneye dönüştürülüyor

Kadın Doğum Hastanesinin daha büyük bir hastaneye dönüştürülüp birçok alanda hizmet vereceğini söyleyen Aydın "Kayapınar ilçemizde 439 dönüm alan üzerinde kurulması için hazırlıklar yapılan Diyarbakır Şehir Hastanesi, bakanlığımızın genel bütçesiyle temmuz ayında ihaleye çıkacak ve 2021 yılı içerisinde temeli atılacaktır. Ayrıca, Bağlar ilçemiz sınırları içerisinde Urfa Bulvarı üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin genel bir hastaneye dönüştürülmesi ve müstakil olarak Bağlar Devlet Hastanesi olması için Sağlık Bakanlığı'mızın ayrı bir çalışması devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Kent Konseyi'nin doğru bir temelde kurulabilmesi için gerekli çalışmalar ve görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Aydın, "Belediye Başkan vekilimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda kurulacak Diyarbakır Kent Konseyi ile ilgili fikirlerimizi paylaştık. Kurulacak Kent Konseyinde başkanlık makamının çok önemli olduğunu, şehrin sorunlarını ve ihtiyaçlarını bilen, parti gömleği taşımayan, farklı siyasi görüşteki insanlarımız tarafından da makbul karşılanacak bir ismin bu konseyin başında olması gerektiği konusunu dile getirdik. Yakında somutlaştırarak kamuoyu ile paylaşılacak Diyarbakır Kent Konseyi Projesiyle şehrimizin çok önemli bir oluşuma sahip olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"326 bin ihtiyaç sahibine toplam 661 milyon destek sağlandı"

Konuşmasının devamında Diyarbakır'da bir bulvara Necmettin Erbakan isminin verilmesi için de çağrı yapan Aydın, son olarak salgın sürecinde halka hibeyle dağıtılan 660 milyonu aşkın yardımın hangi çerçevede dağıtıldığını da şu ifadelerle açıkladı.

"Hükümetimizin o güne kadar yaklaşık 600 milyon liralık yardımı sadece Diyarbakır’ımıza yapmıştık. Bir ay sonra yani günümüzde bu rakam 661 milyon 490 bin 117 TL'dir. Bu para da toplamda 326 bin 077 vatandaşımıza sosyal destek programı, Biz Bize Yeteriz Türkiye’m, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği ve Normalleşme desteği olarak ödenmiştir. İki toplantımız arasında tam 61 milyon lira parayı daha karşılıksız olarak hükümetimiz Diyarbakırlı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtmıştır."

"Diyarbakır'ı yatırım şehri haline getireceğiz"

Gündemi değerlendirme toplantısında basın mensuplarının da sorularını cevaplayan Aydın, Diyarbakır'a yatırım yapmaları için birçok iş adamı ile görüştüklerini ve bazı projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyerek "Elbette iş adamları yatırımı güvenli yerlere yaparlar. Diyarbakır, çok şükür şu anda o güveni veriyor ve mutlaka bunun karşılığı olarak kentimize yatırımlar yapılacaktır. Şehrimizde fabrika ve otellerle ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. Bazı projeler henüz açıklanmadığı için ismen zikretmem doğru olmaz ama böyle çalışmalar var. Normalde Gaziantep'in sahip olduğu sanayiler ya da holdingler, Diyarbakır'da kurulmalıydı ama terör nedeniyle bu olmadı. Ama son yıllarda tesis edilen huzur ortamının meyvelerini birkaç yıl sonra hepimiz alacağız." dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz