Diyarbakır'da TİP İl Başkanı'na bıçaklı saldırı

TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, evinin önünde iki kişinin bıçaklı saldırısında yaralandı. TİP'ten yapılan açıklamada saldırganların Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edildi.

Haberler 10.01.2022 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - Türkiye çi Partisi Diyarbakr il bakan Salih Sargna yaplan bçakl saldry knayan partinin il komite üyesi Mehmet Mahir Karadeniz, saldrlarn münferit bir olay olmadn iddia etti.

Türkiye çi Partisi (TP) Diyarbakr l örgütü, l Bakan Salih Sargna yönelik bçakl saldrya ilikin basn açklamas yapt. Yeniehir Ofis semtinde bulunan il binas önünde gerçekleen açklamay TP il komite üyesi Mehmet Mahir Karadeniz yapt. Karadeniz, saldryla ilgili Önceki gece saat 21.30 gibi Türkiye çi Partisi Diyarbakr l Bakanmz kimlii belirsiz iki ahs tarafndan iten dönerken evinin önünde kurulan pusuda bçakla yaralanmtr dedi.

Karadeniz, parti çalanlarna yönelik tehdit ve tacizler hakknda u iddialarda bulundu: Be günden beri üniversitede arkadalarmz takip edilerek taciz edilmi, sosyal medya hesaplarna tehdit mesajlar gönderilmitir. Üniversiteler açldndan beri özellikle kadn örencileri tehdit ve antajla taciz ettiini, üniversitede örenci temsilciliklerine aday olan arkadalara bask kurarak kendi adaylarnn seçilmesini gayrimeru yollarla salamaya çaltn biliyoruz. Türkiye çi Partisine ulaan birçok mesajda bu açk tehditlere tank olduk. Sosyal medya hesaplarndan arayarak, l bakannzla görüeceim, seni yakalarsam diz kapaklarn sökeceim diyerek açkça tehditte bulunmu ve partililerimize yönelik tehdit ve taciz boyutunda takip trafii balatmtr.

SALDIRILARI BERTERAF EDECEZ

Karadeniz, konumasna öyle devam etti: Emekçilerin, yoksul Kürt halknn, kadnlarn yaam hakkn savunan Türkiye çi Partisi bu düzeni deitirecek biricik seçenektir. Bizler dostlarmz, yoldalarmz ve halkmzla beraber bir emekçi cumhuriyetini yaratmann mücadelesini sürdürürken bu kanl pusular, bu faist saldrlar da bertaraf edeceiz

Ana Sayfaya Git