Diyarbakır'da ulaşım hizmetlerinde büyük değişim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Müeser Güzel, kentte 57’si ilçelere toplamda 313 otobüs ile halka hizmet verdiklerini belirterek, "Diyarbakır’da 1 milyon 561 bin 583 kişi ile 65 yaş üstü 44 bin 564 kişide Diyarkart bulunuyor. Akıllı şehir ulaşım master planımız çok yakın zamanda hazır hale getireceğiz ve bunun ile birlikte ulaşım ihtiyaçları karşılayacak raylı sistemi de hayata geçireceğiz" dedi.

Haberler 30.06.2020 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDPli belediyelere kayyum atamas sonras kentte belediye hizmetlerinde ciddi anlamda büyük bir deiim yaanrken, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakan Müeser Güzel, kentte yaptklar ve yapacaklar çalmalar hakknda bilgi verdi. Diyarbakr 57si ilçeler toplamda 313 otobüsle kent halknn ulam ihtiyacn karladklarn belirten Güzel, Diyarbakrmzda 1 milyon 561 bin 583 kii ile 65 ya üstü 44 bin 564 kiide Diyarkart bulunuyor. Bizler bunu daha da gelitireceiz ve ehir içi minibüslerinde elektronik ücret toplama sitemine geçmesini saladktan sonra Diyarkart her vatandan cebinde olacaktr. Bunun oluabilmesi için de 2011 de bu yana hayata geçirilemeyen ve Aselsan ile yaplan akll ehir uygulamasnn hayata geçirilmesi ve ardndan ulam master plannn devreye girmesiyle beraber her ey daha güzel olacak diye konutu.

1 MLYON 500 BNE YAKIN MASKEY ÜCRETSZ DAITTIK

Kent halknn ihtiyac olan ulam hizmetlerini en iyi ekilde yerine getirmek için ellerinden gelen bütün çabalarla çalmalarna devam ettiklerini belirten Güzel, Pandemi sürecinde vatandalarmzn ulam hizmetlerinden yararlanmas için yaklak 1 milyon 500 bine yakn maskeyi ücretsiz dattk. Pandemi süreci dahil uanda da bütün araçlarmz her gece dezenfekte ediyoruz ve dier özel halk otobüsleri ile ticari taksileri de ücretsiz bir ekilde dezenfekte ediyoruz. Vatandalarmzn müracaat olduu zaman onlarnda araçlar ekiplerimiz tarafndan ücretsiz bir ekilde dezenfekte ediliyor. çalmalarmz ve hastala kar tedbirleri en üst seviyede alyoruz. Vatandalarmzn madur edilmemesi için çalmalarmz aralksz devam ediyor eklinde konutu.

DENETMLER SIKLATIRILDI

Öte yandan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl ekipleri, vatandalarn iyi ve kaliteli ulam hizmeti almalar amacyla özel halk otobüsü, taksi ve dolmulara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Zabta Daire Bakanlna bal ekipler, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar alnan önlemler kapsamnda toplu tama araçlarndaki yolcu saysn, yolcularn maske takp takmadklarn ve sosyal mesafeye uyup uymadklarn kontrol etti. Trafik ekipleri, araç sürücülerine çileri Bakanlnn konuya ilikin genelgesi hakknda bilgi vererek genelgeye uymalarn istedi. Toplu ulam kullanan yolcular da konu hakknda bilgilendirildi.

Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanlna bal ekiplerin toplu tama araçlarna yönelik denetimleri koronavirüsle mücadele süreci tamamlanana kadar sürecek.

Ana Sayfaya Git