Diyarbakırlılar yasak dinlemiyor, her akşam aynı görüntü

Korona virüs vaka sayısının en çok artış gösterdiği illerin başında gelen Diyarbakır'da vatandaşlar yasakları dinlemiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından düğün konvoylarının yasaklanmasına rağmen kentte hemen her akşam düğünlerin ardından konvoy yapılarak virüsün yayılmasına davetiye çıkarılıyor.

Haberler 31.08.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs vaka saysnn en çok art gösterdii illerin banda gelen Diyarbakrda vatandalar yasaklar dinlemiyor. çileri Bakanl tarafndan düün konvoylarnn yasaklanmasna ramen kentte hemen her akam düünlerin ardndan konvoy yaplarak virüsün yaylmasna davetiye çkarlyor.

çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve Mart ayndan itibaren Türkiyede de görülmeye balayan korona virüs vakalarnn yaylmasn önleyici tedbirler alnmaya devam ederken, virüsün arttn illerin banda gelen Diyarbakrdan bilindik görüntüler çkmaya devam ediyor. çileri Bakanl, Diyarbakr, Adana, Ar, Ankara, Bursa, çorum, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, anlurfa, Van ve Yozgatta sünnet düünü, kna gecesi, nian gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceini ayrca söz konusu 14 ilde yaplacak düün ve nikahlarn da en fazla 1 saat içinde tamamlanacan, düün konvoylarnn olmayacan belirttii genelgeye ramen Diyarbakrda vatandalar, kendi bildiklerini okuyor. Akam saatlerinde tamamlanan düünlerin ardndan toplanan gruplar, arabalarna binerek ehir turu atyor. Korona virüs tedbirleri kapsamnda yasaklanmasna ramen yaplan düün konvoylar korona virüsün yaylmasna davetiye çkaryor.

Ana Sayfaya Git