Dolandırıcılara aman ha dikkat

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına ilişkin açıklama yapan Surnet, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberler 28.05.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolandrclarn yöntemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Dolandrclar, vatandalar bu kez taahhüttünüz bitti yalanyla kandrmaya çalyor. Dolandrclar inandrc olabilmek amacyla en fazla 0850 numaralar kullanyor. Ayrca tannan firmalarn adn da kullanyorlar. nternet servis salaycs Surnet kurucusu Mustafa Özakba, vatandalar siber dolandrclara kar uyard. Akba, Son günlerde cep telefonlar üzerinden gelen taahhüttünüz bitti veya bitmek üzere aramalar ile vatandamz yeni bir dolandrclk olayna kurban ediliyor. Farknda olarak veya olmayarak büyük kurumsal firmalarda bu dolandrcla alet oluyor. Vatandalarmzn, arayan kii yada kiilerin gerçekten kendi hizmet salaycs olup olmadn teyit etmesi gerekiyor. Bu konuda birkaç yöntem önerebiliriz. Kendi internet servis salaycsnn numarasn rehberine kayt edip sadece o numaradan gelen aramalara itibar edebilir veya görümeyi sonlandrp kendi internet servis salaycsn arayp, doru bilgiye ulaabilir dedi.

Özakba, dolandrclarn kullandklar yöntemlere de örnekler vererek öyle konutu:

Taahhüttünüz bitti diyerek vatanda ikna ediyorlar. Eve gönderdikleri ekip ile internet kurulumu yapyorlar ve sözleme imzalatyorlar. Vatanda farknda olmadan evine ikinci bir internet abonelii yapm oluyor. Bu olay ancak evine ikinci bir internet faturas geldiinde anlyor ve iptal etmek istediinde ise karsna bu kez taahhüt bozma cezas çkyor. Internet hattnn yannda sözde ücretsiz TV hizmeti veya elektronik eya hediye ediyoruz gibi vaatlerle vatandalar inandryorlar. Piyasada 20-30 TL deerinde olan bu hizmetleri, 80-90 TL gibi ücretlerle ve taahhütlü bir ekilde vatandalara sat yapm oluyorlar. Vatandalar taahhüttün bitmesine aylar kala arayp, taahhüdünüz bitmek üzere diyerek yüksek tutarlardan taahhüt yeniliyorlar. Vatandalarmz mutlaka taahhüt balangç ve biti tarihlerini kontrol etmeli, hizmet ald firmann çar merkezi numarasn muhakkak telefon rehberine kayt etmeli.

Ana Sayfaya Git