Dolandırıcılara Karşı Uyanık Ol!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle halkı dolandırıcılık ve hırsızlıklara karşı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşarak bilgi verirken, uyarıların yer verildiği broşürler dağıttı.

Haberler 30.08.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Müdürlüü Toplum Destekli Polislik, Asayi ile Kaçakçlk ve Organize ube ekipleri, yaklaan kurban bayram öncesi sahte para, dolandrclk olaylarna kar halk uyard. Hayvan Borsasna gelen ekipler, besicilere dolandrclk ve hrszlk olaylarna kar uyarlarn yer ald broürleri datt. Besicilere dolandrclarn taktiklerini Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anlatan polislere besiciler teekkür ederken, polisin kentteki bilgilendirme çalmasnn bayramda da sürdürülecei belirtildi.

Diyarbakrda emniyet güçleri, hayvan pazarnda dolandrclara kar Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuarak vatandalara bilgi verirken, uyarlarn yer verildii broürler de datld.

l Emniyet Müdürlüüne bal Toplum Destekli Polislik, Asayi ile Kaçakçlk ve Organize ler ube Müdürlüü ekipleri, Sur ilçesindeki Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Borsasnda dolandrcl önlemek amacyla çalma yapt.

Vatandalara Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dolandrcla kar dikkat edilmesi gereken bilgilerin yer ald broür datan ekipler, sahte parann nasl tespit edildiini anlatt. Satclardan ayn anda gelen birden fazla müteriye kar duyarl olunmasn, ücret alnmadan hayvanlarn teslim edilmemesini, üphelenilen araçlarn plakalarnn alnmasn isteyen polis, her türlü üpheli durumun polis ihbar hattna annda bildirilmesini talep etti.

- Besiciler uyarlardan memnun

Besici Recep Aslan, emniyetin çalmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi. Kadri Erdoan, uyarlar ile dolandrclk yöntemleri konusunda bilgilendiklerini söyledi. Manisadan gelen besici Cengiz Doan, daha önce dolandrclk konusunda bilgi sahibi olmadn dile getirerek, Polisler sahte para konusunda baz detaylar anlatt. Böyle bir uygulamay gördüümde bata ardm, sonra houma gitti. Polisin halkn içinde dolamas ve uyarmas çok güzel. Vatanda bu konularda çok bilinçli deil. Bu tarz uygulamalarn sklkla yaplmas gerektiini düünüyorum. dedi.

Sur esanfna da hrszlk uyars

l Emniyet Müdürlüüne bal Toplum Destekli Polislik, Asayi ile Kaçakçlk ve Organize ler ube Müdürlüü ekipleri, Sur ilçesinde younluun fazla olduu Gazi Caddesinde dolandrcl önlemek amacyla çalma yapt.

Esnaf ve vatandalara bayram tatili boyunca hrszlk ile dolandrcla kar dikkat edilmesi gereken bilgilerin yer ald broür datan ekipler, üphelenilen durumlarda polis imdat hattnn aramasn istedi.

Yürürken çantalarn vücutlara yakn tutulmas, yüklü miktarda para tanmamas, alverilerin banka kartlaryla yaplmasna özen gösterilmesini isteyen polis, sosyal medya hesaplarnda evde bulunulmadna ilikin paylamlarda bulunulmamasna dikkat edilmesini talep etti.

Esnaf Resul Demir, Sur ilçesinin güvenli hale geldii için mutlu olduklarn, 5 ay boyunca dükkanlarn açamadklarn anlatarak, unlar söyledi:

Huzurlu bir ekilde iimizi yapyoruz. Polisler dolandrclk ve hrszln önlenmesi konusunda bize broür datt. Broürde bilgilenmemiz açsndan çok önemli bilgilere yer verilmi. Hrszlk ve dolandrlclk konusunda esnaf ve vatandaa uyarda bulunduklar için polislere teekkür ediyoruz.

Hasan Yldrm da devlet ile halk arasnda olumlu ba oluturmas konusunda güzel bir uygulama yapldn dile getirdi.

Bu tarz uygulamalarn daha sk yaplmas gerektiini isteyen Yldrm, Polislerin bu ekilde halkn yannda olmas hrsz ve dolandrclar tedirginletiriyor. Bu uygulamalar devletin halkn yannda olduunu gösteriyor. dedi.

Ana Sayfaya Git