Dolandırıcılara Karşı Uyanık Ol!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle halkı dolandırıcılık ve hırsızlıklara karşı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşarak bilgi verirken, uyarıların yer verildiği broşürler dağıttı.

Dolandırıcılara Karşı Uyanık Ol!

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik, Asayiş ile Kaçakçılık ve Organize şube ekipleri, yaklaşan kurban bayramı öncesi sahte para, dolandırıcılık olaylarına karşı halkı uyardı. Hayvan Borsası'na gelen ekipler, besicilere dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı uyarıların yer aldığı broşürleri dağıttı. Besicilere dolandırıcıların taktiklerini Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anlatan polislere besiciler teşekkür ederken, polisin kentteki bilgilendirme çalışmasının bayramda da sürdürüleceği belirtildi.

Diyarbakır'da emniyet güçleri, hayvan pazarında dolandırıcılara karşı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca konuşarak vatandaşlara bilgi verirken, uyarıların yer verildiği broşürler de dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik, Asayiş ile Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri, Sur ilçesindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası'nda dolandırıcılığı önlemek amacıyla çalışma yaptı.

Vatandaşlara Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dolandırıcılığa karşı dikkat edilmesi gereken bilgilerin yer aldığı broşür dağıtan ekipler, sahte paranın nasıl tespit edildiğini anlattı. Satıcılardan aynı anda gelen birden fazla müşteriye karşı duyarlı olunmasını, ücret alınmadan hayvanların teslim edilmemesini, şüphelenilen araçların plakalarının alınmasını isteyen polis, her türlü şüpheli durumun polis ihbar hattına anında bildirilmesini talep etti.

- Besiciler uyarılardan memnun

Besici Recep Aslan, emniyetin çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kadri Erdoğan, uyarılar ile dolandırıcılık yöntemleri konusunda bilgilendiklerini söyledi. Manisa'dan gelen besici Cengiz Doğan, daha önce dolandırıcılık konusunda bilgi sahibi olmadığını dile getirerek, "Polisler sahte para konusunda bazı detayları anlattı. Böyle bir uygulamayı gördüğümde başta şaşırdım, sonra hoşuma gitti. Polisin halkın içinde dolaşması ve uyarması çok güzel. Vatandaş bu konularda çok bilinçli değil. Bu tarz uygulamaların sıklıkla yapılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Sur esanfına da hırsızlık uyarısı

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik, Asayiş ile Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri, Sur ilçesinde yoğunluğun fazla olduğu Gazi Caddesi'nde dolandırıcılığı önlemek amacıyla çalışma yaptı.

Esnaf ve vatandaşlara bayram tatili boyunca hırsızlık ile dolandırıcılığa karşı dikkat edilmesi gereken bilgilerin yer aldığı broşür dağıtan ekipler, şüphelenilen durumlarda polis imdat hattının aramasını istedi.

Yürürken çantaların vücutlara yakın tutulması, yüklü miktarda para taşınmaması, alışverişlerin banka kartlarıyla yapılmasına özen gösterilmesini isteyen polis, sosyal medya hesaplarında evde bulunulmadığına ilişkin paylaşımlarda bulunulmamasına dikkat edilmesini talep etti.

Esnaf Resul Demir, Sur ilçesinin güvenli hale geldiği için mutlu olduklarını, 5 ay boyunca dükkanlarını açamadıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Huzurlu bir şekilde işimizi yapıyoruz. Polisler dolandırıcılık ve hırsızlığın önlenmesi konusunda bize broşür dağıttı. Broşürde bilgilenmemiz açısından çok önemli bilgilere yer verilmiş. Hırsızlık ve dolandırılıcılık konusunda esnaf ve vatandaşa uyarıda bulundukları için polislere teşekkür ediyoruz."

Hasan Yıldırım da devlet ile halk arasında olumlu bağ oluşturması konusunda güzel bir uygulama yapıldığını dile getirdi.

Bu tarz uygulamaların daha sık yapılması gerektiğini isteyen Yıldırım, "Polislerin bu şekilde halkın yanında olması hırsız ve dolandırıcıları tedirginleştiriyor. Bu uygulamalar devletin halkın yanında olduğunu gösteriyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler